Comitetul Executiv Naţional al PSD a fost convocat în şedinţă pentru vineri la ora 12.30, anunţul fiind făcut de PSD după apariţia scrisorii semnate de Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu, car cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sedinţa CExN va avea loc vineri, 21 septembrie, la ora 12.30", este anunţul făcut de Departamentul de comunicare al PSD la scurt timp de la apariţia scisorii semnate de Firea, Ţuţuianu şi Stănescu.

Comitetul Executiv Naţional are 68 de membri. Potrivit statutului PSD, CEx este constituit din membrii Biroului Permanent Naţional cu drept de vot, liderii grupurilor parlamentare, liderul PSD din Parlamentul European, preşedinţii organizaţiilor judeţene/de sector ale PSD, preşedintele organizaţiei municipale PSD Bucureşti, preşedinte PSD Diaspora, preşedinte PSD Republica Moldova şi preşedinţi ai TSD, OFSD, OPSD, LAL, PES activists.

Potrivit lui Adrian Ţuţuianu, măsurile prezentate în scrisoare sunt susţinut de mai mulţi lideri judeţeni ai PSD şi va fi discutată în şedinţa Comitetului Executiv al partidului.

”Este o scrisoare semnată de mine cu doamna Firea, cu domnul Stănescu, ca reprezentanţi ai unui grup mai mare de lideri de organizaţii judeţene”, a precizat Ţuţuianu.

Întrebat ce vor face semnatarii şi susţinătorii scrisorii, dacă Liviu Dragnea nu demisionează la şedinţa CEx, Adrian Ţuţuianu a răspuns: ”Noi suntem membri ai PSD. Vă spun de la început că nu plecăm din partid, nici nu vom face altceva, vom continua să ne exprimăm în forurile statutare ale partidului (...), pentru că nu cred că lucrurile se închid azi sau mâine. Este o scrisoare care trage un semnal de alarmă, am făcut un apel public la toţi parlamentarii PSD, la toţi liderii de filiale, la preşedinţii CJ, la primarii, partidului, consilieri locali, consilieri judeţeni să ni se alăture în acest demers care nu are la bază niciun fel de interese altele decât interesele naţionale şi interesele PSD”.

În legătură cu declaraţia lui Liviu Dragnea că ”funcţia de preşedinte al PSD nu se ia cu japca”, Ţuţuianu a replicat: ”Nu cred să fi văzut că am scris ceva de funcţii în această scrisoare şi cred că nu este cazul să discutăm de funcţii. Soluţia pe care am propusă este ca interimar conducerea să fie asigurată de preşedintele executiv, aşa cum este prevăzut în Statut şi într-un moment pe care îl vom aprecia ca fiind optim, noi am spus începutul anului viitor, să organizăm un congres în care să luăm deciziile legate de conducerea partidului”.

Semnatarii scrisorii cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Ei propun asigurarea interimatului conducerii PSD de către Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al partidului, până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019.

Cei trei susţin democratizarea vieţii interne de partid şi asigurarea funcţionării statutare a structurilor interne (Birou Permanent Naţional, Comitet Executiv, Consiliul Naţional, Departamente etc.).

Aceştia vor menţinerea coaliţiei PSD-ALDE şi negocierea susţinerii parlamentare a Guvernului de către UDMR, minorităţi naţionale, parlamentari independenţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.