Comisiile reunite pentru buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au şedinţă online, miercuri de la ora 15.00, iar pe ordinea de zi figurează proiectele de lege pentru pentru aprobarea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului privind rectificarea bugetului de stat pe acest an şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2020. Marcel Ciolacu a anunţat că miercurea viitoare va propune birourilor permanente reunite să fie convocat un plen reunit al Parlamentului pentru a vota proiectele de lege. El a reinterat că PSD a amendat proiectul pentru ca pensiile să crească cu 40% şi nu cu doar 14% cât a propus PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Miercuri vom propune Birourilor permanente reunite să facem un plen comun şi să avem în discuţie rectificarea bugetară unde vom face modificarea ca mărirea pensiilor să nu fie de 14%, să fie în continuare de 40% cum este scris în lege. Vom mai propune să fie alocată o sumă către Start-up Nation, fiindcă acest proiect şi oamenii care au accesat acest proiect au fost uitaţi de către Guvernul PNL. Şi nu în ultimul rând, o echilibrare directă, transpartinică către autorităţile locale, către consiliile judeţene şi primăriile municipii reşedinţă de judeţ, deoarece prin hotărârea Guvernului emisă de către domnul prim-ministru Orban a avut grijă întâi de mita electorală şi de primarii pe care i-a cumpărat de la PSD, acestora alocându-le 60 de milioane de lei, iar la primăriile municipii reşedinţă de judeţ, nicio primărie sub administraţia PSD nu a primit niciun ban. Toţi banii au fost direcţionaţi către administraţiile conduse de PNL”, a anunţat Marcel Ciolacu, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD de marţi.

Liderul senatorilor PSD Radu Preda a anunţat vineri noi amendamente pe care social-democraţii le vor avea la proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pe acest an. Astfel, PSD susţine din nou amendamentul de creştere a punctului de pensie cu 40% şi alocarea a 400 milioane lei pentru tinerii antreprenori, în contextul în care programul Start Up Nation, iniţiat de PSD a fost un succes.

Alt amendament al PSD anunţat de Radu Preda este direcţionarea unui miliard de lei către consiliile judeţene, în condiţiile în care administraţiile locale sunt în linia întâi în luarea măsurilor pentru combarea răspândirii COVID-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.