Comisia specială pentru legile justiţiei a adoptat joi raportul privind modificările aduse Codului de procedură penală, cu 15 voturi "pentru" şi trei voturi "împotrivă", urmând că proiectul de lege să intre la vot în Senat, care are rol de primă Cameră sesizată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre ultimele modificări făcute joi de Comisiei se numără şi cea care prevede: “Instanţa de apel nu poate desfiinţa sentinţa primei instanţe prin care s-a dispus achitarea inculpatului şi nu poate pronunţa o hotărâre de condamnare  direct  în  apel  decât  dacă  sunt administrate  probe  noi  care  să  conducă  la desfiinţarea soluţiei de achitare a primei instanţe  pentru infirmarea motivelor pentru care a fost dispusă achitarea”, potrivit unui amendament adoptat.

De asemenea, o altă modificare prevede că organul de urmărire penală dispune începerea urmăririi penale cu privire la persoană în termen de maximum un 1 an de zile de la data începerii urmăririi penale cu privire la faptă.

Organul de urmărire penală este obligat să procedeze fie la inceperea urmăririi penale cu privire la persoană dacă sunt îndeplinite condiţiile legale pentru a dispune caeastă măsură, fie la clasarea cauzei într-un an de la începerea urmăririi penale cu privire la faptă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.