Comisarul european Thierry Breton, responsabil pentru piaţa internă, face, joi, o vizită în România, din cauza ”situaţiei îngrijorătoare generate de COVID-19”.Oficialul urmează a avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohanns, cu miniştrii Sănătăţii şi Apărării, dar şi cu Raed Arafat şi colonelul Valeriu Gheorghiţă. ”Rata scăzută de vaccinare pune sănătatea cetăţenilor în pericol”, afirmă comisarul european înaintea vizitei, apreciind că problemele din România sunt ”o barieră în calea redresării depline a UE”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Europeană anunţă, miercuri seară, că Thierry Breton, comisarul european responsabil pentru piaţa internă, va face o vizită la Bucureşti.  

”Este important pentru mine să vin, personal, la Bucureşti pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situaţia îngrijorătoare generată de COVID-19. Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune sănătatea cetăţenilor români - de toate vârstele şi categoriile sociale- în pericol. Acest risc reprezintă totodată şi o barieră în calea redresării depline a României şi a Uniunii Europene în ansamblu”, a transmis comisarul european, înaintea vizitei.  

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Acesta afirmă că Europa a furnizat vaccinuri sigure şi eficiente în timp record.  

”România are tot ceea ce este necesar pentru a le folosi, a lupta împotriva reticenţei la vaccinare şi a opri răspândirea virusului. Trebuie încurajat efortul din partea tuturor părţilor interesate - Guvern, profesionişti din domeniul sănătăţii, ONG-uri şi cetăţeni - aştept cu interes aceste întâlniri productive", a mai declarat comisarul Thierry Breton înainte de vizită. 

Înaltul oficial european se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii şi cu Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării.  

Comisarul european va participa şi la o conferinţă de presă cu Raed Arafat, secretar de stat, şi cu Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România. 

Agenda vizitei poate fi consultată AICI.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.