Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a trimis o scrisoare preşedintelui Camerei Deputaţilor în care îi semnalează că pe site-ul Consiliului Europei a fost pusă o alertă cu privire la existenţa unei ameninţări la adresa independenţei televiziunii publice ca urmare a posibilităţii de intrare în insolvenţă, situaţie ce ar pune România într-o postură incomodă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doresc să supun atenţie dumneavoastră faptul că, recent, pe Platforma pentru protecţia jurnalismului şi a siguranţei jurnaliştilor de pe site-ul Consiliului Europei, a fost postată o alertă cu privirea la situaţia Televiziunii Române”, se arată în scrisoarea trimisă de ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, scrisoare ce a fost dezbătută în Biroul Permanent al Camerei ce a avut loc marţi.

Comănescu precizează că alerta a fost postată la în urma unei sesizări trimise de sindicatul MediaSind Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Asociaţiei Europene a Jurnalismului şi vizează pachetul de amendamente la Legea 41/1994, care ar putea aduce TVR în situaţia de insolvenţă. ”În opinia acestor asociaţii, demersul legislativ reprezintă o ameninţare la adresa independenţei postului public de televiziune”, informează Comănescu.

Acesta a solicitat Camerei un punct de vedere faţă de intenţia de modificare a Legii TVR pe care să-l retransmită Consiliului Europei şi a arătat că România este pusă într-o situaţia delicată incomodă.

”Menţionăm faptul că includerea României alături de state precum Azerbaidjan, Rusia, Turcia pe site-ul specializat a Consiliului Europei este de natură să plaseze ţara noastră într-o postură incomodă, care contravine poziţiei oficiale a autorităţilor pe tema respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”, se mai spune în scrisoarea lui Comănescu.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, pe 21 martie, că a depus la Camera Deputaţilor proiectul de lege care permite intrarea TVR în insolvenţă, el adăugând că va veni cu o nouă iniţiativă prin care vrea să modifice alocarea timpilor de publicitate, care să fie aceiaşi ca şi pentru televiziunile private.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.