Rezultatul referendumului este un eşec al României şi al cetăţenilor români, a declarat duminică seara, la sediul PSD, Codrin Ştefănescu, el susţinând că în „procent copleşitor” oamenii au votat în favoarea redefinirii familiei în Constituţiei. Ştefănescu a acuzat opoziţia de boicotarea referendumului şi inclusiv pe şeful statului că nu a ieşit public să îndemne oamenii să meargă la urne, preferând în schimb să voteze la finalul zilei de duminică, „în sictir şi cu scârbă faţă de ce votează românii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„PNL, USR, PMP, împreună cu domnul Iohannis (...) au boicotat, au dezinformat populaţia, au transmis mesaje absolut oribile. Oribile, într-un moment în care oamenii au venit totuşi într-un număr gigant la vot. 4 milioane este o cifră. (...) Dacă vorbim despre boicotul opoziţiei, putem spune doar că toată această acţiune nu doar că nu le-a ieşit, dar are un efect advers faţă de declaraţiile pe care le-au făcut în spaţiul public. Inclusiv modul în care s-a comportat preşedintele României Iohannis de parcă nu era preşedintele României, era preşedintele altei ţări, nu avea nicio legătură cu România. Să nu ieşi, ca preşedinte, să spui că vei veni la vot, să ceri poporului să iasă la vot la o chestie constituţională, legală, de interes naţional, să te ascunzi şi să ieşi la vot în ultimele minute din zi aşa, în sictir şi cu scârbă faţă de ce votează românii”, a declarat Codrin Ştefănescu, singurul reprezentant al PSD care a făcut declaraţii.

Codrin Ştefănescu a spus că opoziţia a boicotat inclusiv în secţiile votare, existând preşedinţi de secţii care s-au retras în ultima clipă doar ca să întârzie începerea procedurii de vot. Ştefănescu spune că PSD nu merită o astfel de opoziţie.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”Au făcut tot ce era posibil ca să boicoteze un demers civic normal. Un demers care nu a fost asumat politic. Nu te poţi comporta aşa şi să spui că eşti un bun creştin, (...) sau ceri boicot. Nu ai cum să te mai duci pe urmă ca politician la nuntă sau la botez şi să le spui oamenilor baliverne. E haioasă opoziţia asta cu domnul Barna şi cu domnul Orban şi cu Tomac. Dar chiar nu merităm noi, ca PSD, această opoziţie”, a subliniat Ştefănescu.

De asemenea, social-democratul a mai spus că referendumul nu a fost unul politic, ci un exerciţiu democratic de care unii şi-au bătut joc şi „au călcat în picioare biserica, familia tradiţională, tradiţia, datini strămoşeşti”.

El este însă de părere că, deşi referendumul nu va fi validat, cei care au participat totuşi la vot sunt într-un număr copleşitor.

„Aşteptăm nerăbdători să vedem rezultatul. Cred că va fi un procent copleşitor pentru „Da”. Eu cred că este eşecul românilor şi al României în general. Poate două săptămâni nu au fost suficiente pentru campania de informare. (...) Cred că va fi 95 la sută pentru da”, a mai spus Codrin Ştefănescu.

La ora 19.00, prezenţa la vot la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie era de 18,87 la sută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.