Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunţat, luni, că măsurile pentru populaţie vor fi discutat marţi în şedinţa coaliţiei şi că unele au fost convenite deja cu premierul Nicolae Ciucă. El a precizat că s-au găsit sume din fondurile europene, pentru voucherele pentru alimentele de bază, iar o altă discuţie va fi despre tichetele de masă, a căror valoare trebuie majorată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a afirmat că în şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD vor fi prezentate măsurile de sprijin pentru români. 

”Cum este nomal, le discutăm prima oară în interiorul partidului şi mai devreme am avut o discuţie telefonică cu prim-ministrul României şi o să avem o întâlnire în cursul zilei de mâine, pentru a stabili măsurile, fiindcă credem şi considerăm cu toţii, inclusiv prim-ministrul, că prioritatea numărul unu sunt măsurile pentru români”, a spus liderul PSD. 

Marcel Ciolacu a mai afirmat că unele măsuri au fost deja convenite cu premierul. ”Am găsit anumite sume din banii europeni pentru a realoca sumele către vouchere pentru alimentele de bază, şi avem şi o valoare aproximativ 700 de milioane de euro”, a spus preşedintele PSD. 

El a precizat valoarea voucherului se va conveni în coaliţie. ”Mergem în logica celor 50 de euro, la fiecare două luni”, a spus el. 

Ciolacu a menţionat că vor fi şi tichetele pentru copii. 

”Toate aceste lucruri le vom discuta în coaliţia de guvernare şi le vom hotărî” a mai declarat Ciolacu, precizând că sunt şi măsuri în zona economică, nu doar cea socială şi că ministrul de Finanţe va veni şi cu impactul bugetar pentru toate aceste propuneri. 

Despre tichetele de masă, Ciolacu a spus că trebuie mărită valoarea nominală dar aşteaptă să vadă impactul acestei majorări. ”Aici aşteptăm să vedem de la domnul Câciu toate calculele”, a mai afirmat el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.