Directorul general al Editurii Didactice şi Pedagogice, Claudiu Săftoiu - fost şef al sIE şi fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu - a scris pe Facebook în timpul dezbaterii moţiunii simple împotriva ministrului Educaţiei Monica Anisie, că aceasta este ”profesorul care înalţă, ca profesor şi ministru, interesul pentru elevii şi studenţii români” şi că a-i cere demisia înseamnă ”să nu vrei educaţie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să ceri demisia celui mai activ, implicat şi bine intenţionat ministru al Educaţiei din ultimii 30 de ani - profesor de de limba română 20 de ani şi înalt funcţionar în minister, din 2016 - inseamna sa nu vrei EDUCAŢIE, nici azi, nici pentru generaţiile care vin! Monica Cristina Anisie!, profesorul care înalţă, ca profesor şi ministru, interesul pentru elevii şi studenţii români. Omul potrivit, într-un sistem educaţional profund vulnerabil. Ţin pumnii!!!”, a scris Săftoiu, director general al Editurii Didactice şi Pedagogice, aflată în subordinea Ministerului Educaţiei. .

Ulterior el a postat şi momentul discursului ministrului în plenul Camerei, alături de mesajul ”Vorbe sincere, adevarate, actiuni necesare! Succes, Monica Cristina Anisie!”.

Camera Deputaţilor dezbate luni moţiunea iniţiată de 93 de deputaţi PSD şi Pro România împotriva ministrului Educaţiei, intitulată "Pas cu Pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată".

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, i-a atacat dur pe parlamentarii care au semnat moţiunea împotriva sa, întrebându-i unde sunt efectele măsurilor luate de foştii miniştri ai Educaţiei, unde sunt tabletele promise în ultimii doi ani elevilor, şi spunându-le că situaţia actuală a învăţământului românesc este efectul măsurilor dispuse de guvernele anterioare. "Câţi dintre dvs., pornind de la aproape nimic, aţi fi putut face atât cât am realizat eu într-un timp atât de scurt şi într-o situaţie atât de dificilă?. (...) Unde sunt cele 2,2 miliarde de lei promise acum 2 ani pentru achiziţionarea de tablete pentru elevii români?”, a spus Anisie. Ea a afirmat că nu se aştepta ca textul să fie semnat şi de "parlamentari onorabili” pe care îi cunoaşte şi îi respectă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.