Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre taxa pe care companiile ar urma să o plătească pentru promovare, camerelor de comerţ judeţene, pentru promovare, că nu este nici legitimă şi nici morală. Practic, este o taxă de şmecher, o taxă pe care un ONG, o instituţie privată vrea să o perceapă, cu forţa, tuturor întreprinderilor, a spus Năsui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Claudiu Năsui a afirmat, despre taxa pentru firme, care ar putea să fie cerută de camerele de comerţ şi industrie judeţene, pentru promovare, că ”nu e nici legitimă, nici morală, nici binevenită”. 

”Practic, este o taxă de şmecher, o taxă pe care un ONG, o instituţie privată vrea să o perceapă, cu forţa, tuturor întreprinderilor. De ce? Pentru că poate şi pentru că are semnatari de la PSD şi PNL şi dacă au majoritate pot face tot ce doresc”, a spus fostul ministru. 

El a menţionat că nu aşa funcţionează o economie de piaţă şi nu aşa trebuie să funcţioneze statul român şi România, şi anume ca ”cineva care are o majoritate la un moment dat să taxeze pe absolut toată lumea, chiar şi o entitate privată ca să ia în plus”. 

Dacă vor dezvoltare să scadă birocratizarea, să scoată taxele. Noi nu avem taxe mici în România”, a precizat Năsui, arătând că şa taxarea muncii suntem campioni în Europa.

Toate firmele din România ar putea fi obligate să plătească, anual, o nouă taxă cuprinsă între 10 şi 100 de euro către Camera de Comerţ şi Industrie a României pentru a fi înscrise într-un Catalog al firmelor, potrivit unui proiect de lege depus recent la Senat de mai mulţi parlamentari din coliaţia guvernamentală.

De asemenea, aceeaşi iniţiativă prevede că reprezentantul legal al firmei va fi obligat să obţină un "certificat de competenţă" şi să dovedească absolvirea unui curs de instruire în domeniul administrării sau managementului afacerilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.