Premierul Nicolae Ciucă a declarat că România este solidară cu Ucraina şi este pregătită să acorde ajutor umanitar cetăţenilor ucraineni care au nevoie de acest lucru. El a condamnat din nou agresiunea Rusiei şi a spus că ţara noastră susţine oprirea imediată a agresiunii Federaţiei Ruse. „Securitatea şi siguranţa cetăţenilor români nu sunt afectate sub nicio formă”, a adăugat şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am participat astăzi la şedinţa CSAT convocat de preşedintele României Klaus Iohannis, ca urmare a agresiunii militare ilegale ruse şi a violenţei armatei masive împotriva Ucrainei. Avem de a face cu o agresiune neprovocată, împtriva unui stat suveran şi independent, membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Federaţia Rusă a ales forţa armată pentru a atinge obiective politice revizioniste. România condamnă cu fermitate atacul armatei ruse care a făcut deja nenumărate victime şi pune în pericol siguranţa şi viaţa oamenilor nevinovaţi. Suntem în permanent dialog cu alianţii noştri din NATO şi partenerii europeni. Susţinem oprirea imediată a agresiunii militare care să dea şansă reluării eforturilor diplomatice.”, a afirmat Nicolae Ciucă, într-o declaraţie de presă susţinută, joi la Palatul Victoria.

El a anunţat că a conviocat joi la Guvern un task force care să monitorizeze situaţia de securitate.

„Am convocat astăzi la Guvern task force-ul pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina. Principalele responsabilităţi ale task force-ul sunt legate de monitorizarea situaţiei şi coordonarea măsurilor la nivelul structurilor guvernamentale pentru asigurarea funcţionării tuturor serviciilor publice. Structurile guvernamentale responsabile sunt pregătite totodată să asigure măsurile necesare pentru preluarea la nevoie a fluxurilor de refugiaţi.  Suntem solidari cu poporul ucrainean şi suntem gata să acordăm ajutor umanitar celor aflaţi la nevoie. Monitorizăm situaţia cetăţenilor români din Ucraina cărora suntem pregătiţi să le oferim asistenţă consulară şi sprijim prin Celula de criză interinstituţională din cadrul MAE”, a mai spus premierul.

Prim-ministrul a oferit asigurări că „securitatea şi siguranţa cetăţenilor români nu sunt afectate sub nicio formă”.

„Îi asigur pe cetăţenii români că beneficiem de cele mai puternice garanţii de securitate din istoria noastră. În aceste momente dificile, alături de aliaţii noştri din NATO, mai ales prin prisma parteneriatului strategic cu SUA, precum şi împreună cu partenerii noştri din UE facem parte din cea mai solidă umbrelă de protecţie generată de democraţiile lumii”, a conchis Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.