Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, referindu-se la reducerea de 50 de bani la preţul carburanţilor, că această măsură urmează să intre în şedinţa de Guvern de miercuri, precizând că a fost pregătită o ordonanţă de urgenţă în acest sens. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat că 25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, iar 25 de bani vor reprezenta o cheltuială deductibilă de către operatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicolae Ciucă a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Vadu, cum rămâne cum acea compensaţie de 50 de bani pe litrul de combustibil şi cum va arăta acest mecanism. 
“Vă pot spune cu certitudine că urmează să intre în şedinţa de guvern de miercuri şi avem o ordonanţă de urgenţă pregătită în acest sens. Detaliile şi elementele tehnice de conţinut am să îl rog pe domnul ministru să le furnizeze”, a afirmat Nicolae Ciucă. 
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat că 25 de bani din cei 50 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, iar 25 de bani vor reprezenta o cheltuială deductibilă. 
“Ieri s-a lucrat la Ministerul de Finanţe, toate ministerele am lucrat împreună. S-a elaborat textul ordonanţei de urgenţă. Este vorba de acei 50 de bani pe litru care vor fi afisaţi. În urma acestei scăderi practic, România va avea un preţ al motorinei de un euro şi 70 de eurocenţi, benzina 1, 60 şi un pic va fi practic după Ungaria, care are deja un preţ plafonat, cred că cel mai mic preţ din Europa. 25 de bani din aceşti 50 de bani vor fi susţinut de la bugetul de stat, prin Ministerul de Finanţe, iar 25 de bani vor fi susţinuţi ca o cheltuială deductibilă de către operatori. Şi sunt convins că marii operatori, marii deţinători de reţele de staţii de distribuţie, care sunt şi producători, au şi reţele de staţii de distribuţie, vor aplica această ordonanţă”, a explicat Virgil Popescu. 
El a precizat cum va funcţiona acea reducere comercială. 
“Cei 25 de bani, fiind reducere comercială, este deductibilă. Deci, prin Codul Fiscal orice reducere comercială este deductibilă, au un avantaj fiscal suplimentar pe lângă recuperarea celor 25 de bani care vin din partea bugetului de stat. (…) În declaraţia fiscală este o rubrică separată, va fi modificată declaraţia fiscală, nu va trebui să primească bani sau să dea bani”, a mai afirmat Virgil Popescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.