Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat că proiectul legii pensiilor aprobat, în şedinţa de joi a Executivului, are la bază patru principii agreate în coaliţie şi anume contributivitate, stabilitate, solidaritate şi egalitate. „Întotdeauna, noi, liberalii, am fost susţinătorii majorărilor oneste, cu adevărat sustenabile şi am demonstrat acest lucru şi în ultimii ani”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Partidul Naţional Liberal este cel care a susţinut întotdeauna creşterea pensiilor în condiţii sustenabile. Legea, care a fost astăzi aprobată în şedinţa de Guvern, are la bază patru principii pe care le-am agreat în coaliţie: contributivitate, stabilitate, solidaritate şi egalitate”, a scris Nicolae Ciucă, joi pe Facebook.

El a adăugat că liberalii au susţinut mereu majorările oneste şi sustenabile cu adevărat.

„Întotdeauna, noi, liberalii, am fost susţinătorii majorărilor oneste, cu adevărat sustenabile şi am demonstrat acest lucru şi în ultimii ani. Din 2020 şi până astăzi, PNL a majorat pensiile cu aproximativ 40% şi de fiecare dată am făcut-o pe baza unor calcule solide şi bine fundamentate”, a completat Ciucă.

Liderul liberalilor a mai spus că „grija pentru seniori trebuie să fie un angajament pe care îl onorăm cu fiecare ocazie, construind o Românie în care fiecare cetăţean să simtă respectul şi recunoştinţa pe care societatea i le datorează pentru anii de muncă”.

Proiectul legii pensiilor, care a provocat controverse în coaliţie, a fost aprobat joi de Executiv.

Şedinţa de Guvern a fost amânată şi apoi întreruptă joi, pe fondul neînţelegerilor din coaliţie privind noua lege a pensiilor. Ministerul Finanţelor a dat avizul cu observaţii pe proiectul de lege, fiind aşteaptat apoi şi avizul Consiliului Economic şi Social (CES). Discuţiile vizează impactul bugetar al legii pensiilor, după recalcularea lor, potrivit unor surse guvernamentale.

Joi dimineaţă a avut lor şi o şedinţă a coaliţiei, pe tema legii pensiilor, după ce liberalii şi-au exprimat nemulţumirea privind impactul bugetar al aplicării legii, anunţat de Ministerul Muncii, care nu coincidea cu cel al Ministerului de Finanţe.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a avut joi înainte de şedinţa de Guvern, o reacţie la nemulţumirile venite dinspre PNL, pe noua lege a pensiilor. Ea a precizat că ceea ce circulă nu are legătură cu realitatea şi că a explicat în comisia de muncă care este cheltuiala cu pensiile, din septembrie până în decembrie, aproximativ 55 de miliarde lei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.