Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a avut, joi, o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova Oleg Serebrian. „Problema transnistreană are nevoie de o soluţie paşnică şi durabilă, în conformitate cu dreptul internaţional, respectându-se suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, dar fără a i se afecta parcursul său european”, a afirmat liderul PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Problema transnistreană are nevoie de o soluţie paşnică şi durabilă, în conformitate cu dreptul internaţional, respectându-se suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, dar fără a i se afecta parcursul său european. Aceasta este concluzia discuţiei pe care am avut-o cu Oleg Serebrian, viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova, pe care l-am primit, în această dimineaţă, la Palatul Parlamentului”, a scris Nicolae Ciucă, joi pe Facebook.

„Felicit conducerea de la Chişinău pentru modul responsabil şi echilibrat în care abordează această temă complexă, mai ales într-o perioadă plină de provocări în regiune. Este lăudabil faptul că, spre deosebire de conflictele prelungite din zonă, autorităţile moldovene au un dialog constant cu Tiraspolul”, a continuat Ciucă.

Preşedintele Senatului a adăugat că i-a transmis lui Oleg Serebrian că „ne îngrijorează retorica tot mai agresivă a Federaţiei Ruse la adresa Republicii Moldova şi a conducerii sale pro-europene, precum şi tentativele de destabilizare a ţării, inclusiv prin intermediul Transnistriei”.

„Sper că dialogul la nivel tehnic cu Tiraspolul va soluţiona problemele care afectează în mod direct cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului”, a completat Ciucă.

Congresul convocat la Tiraspol a votat, miercuri, o rezoluţie în care susţine teza suveranităţii regiunii şi cere ajutor în acest sens, de la Moscova şi de la forurile internaţionale, inclusiv de la Uniunea Europeană, potrivit textului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.