Preşedintele senatului, Nicolae Ciucă, a transmis, marţi, un mesaj de Ziua Organizaţiei Naţiunilor Unite, în care apreciază că înfiinţarea organizaţiei a venit în 1945 ”ca o necesitate de a preveni o nouă conflagraţie mondială, prin crearea unui cadru în care statele lumii să coopereze pentru soluţionarea oricăror probleme”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Celebrăm astăzi împlinirea a 78 de ani de când pacea, cooperarea şi dialogul au devenit coordonatele de bază ale relaţiilor dintre ţări, modificând radical contextul internaţional existent în perioada interbelică. Înfiinţarea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a venit în 1945 ca o necesitate de a preveni o nouă conflagraţie mondială, prin crearea unui cadru în care statele lumii să coopereze pentru soluţionarea oricăror probleme economice, sociale, culturale sau umanitare”, a transmis, marţi, preşedintele Senatului.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, de când a devenit membru al ONU, în 1955, ”România şi-a consolidat relaţiile cu statele lumii şi a descoperit noi parteneri de dialog şi colaborare pe toate meridianele globului”.

”De atunci şi până azi, diplomaţii români care au lucrat la ONU au reprezentat cu onoare şi profesionalism interesele României, în special în ultimele trei decenii. Oricât de complicate au fost multe momente de după 1945, ONU a rămas un factor vital de echilibru, care luptă constant pentru bunăstarea şi pacea globală”, a mai transmis preşedintele PNL, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.