Premierul Nicolae Ciucă a făcut apel la decenţă şi responsabilitate, în urma incidentului din Parlament, unde ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost bruscat de liderul AUR George Simion. "Acest gest reprobabil, care marchează o degradare fără precedent a dialogului politic în cadrul legislativului, se înscrie într-o serie îngrijorătoare de acte de instigare la violenţă, mult dincolo de limitele libere exprimări ale unei opinii politice", a transmis Guvernul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul Nicolae Ciucă dezaprobă actul de agresivitate îndreptat împotriva unui membru al Guvernului, în cadrul unei dezbateri în Parlamentul României, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.
 
"Acest gest reprobabil, care marchează o degradare fără precedent a dialogului politic în cadrul legislativului, se înscrie într-o serie îngrijorătoare de acte de instigare la violenţă, mult dincolo de limitele libere exprimări ale unei opinii politice. Prim-ministrul Nicolae Ciucă face un apel la decenţă şi responsabilitate, pentru a nu expune public repere de expresie politică total opuse valorilor euro-atlantice pe care România şi le-a asumat", a arătat sursa citată.
 
Liderul deputaţilor AUR George Simion a venit, luni, la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei Virgil Popescu îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa şi l-a luat de gât pe demnitar. Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Daniel Suciu, a închis şedinţa şi a convocat de urgenţă Biroul permanent. Simion i-a strigat din sală lui Virgil Popescu că este „un hoţ”. În replică, ministrul i-a transmis să meargă la Putin ca să ieftinească gazul. Liderul grupului AUR a venit şi l-a bruscat pe ministrul Energiei, repetându-i „eşti un hoţ”, moment în care Popescu i-a spus „eşti un prost”.
 
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, luni seară, că va depune plângere penală în urma incidentului din Parlament, unde a fost agresat de liderul AUR George Simion. "Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancţionat pentru ceea ce a făcut astăzi", a afirmat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.