Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat, după o întâlnire cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Hiroshi Ueda, că România rămâne angajată să îndeplinească toate obiectivele comune din Parteneriatul Strategic cu această ţară. ”Între proiectele noastre comune se numără şi construcţia podului de la Brăila, o poveste de succes şi un simbol al cooperării româno-japoneze. Îmi doresc ca acest proiect să crească interesul exprimat de companiile japoneze pentru construcţia unui nou pod peste Dunăre, care să lege România de Bulgaria”, a arătat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Relaţiile bilaterale dintre România şi Japonia au fost ridicate la nivelul parteneriatului strategic, iar continuarea excelentei noastre colaborări a fost principalul subiect al întrevederii pe care am avut-o cu Ambasadorul Japoniei în România, E.S. Hiroshi Ueda. România rămâne angajată să îndeplinească toate obiectivele comune din Parteneriatul Strategic, semnat de Preşedintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale oficiale în Japonia din acest an. Între proiectele noastre comune se numără şi construcţia podului de la Brăila, o poveste de succes şi un simbol al cooperării româno-japoneze. Îmi doresc ca acest proiect să crească interesul exprimat de companiile japoneze pentru construcţia unui nou pod peste Dunăre, care să lege România de Bulgaria”, a arătat Nicolae Ciucă, vineri, într-o postare pe Facebook.

Preşedintele Senatului a adăugat că l-a asigurat pe Hiroshi Ueda că va milita pentru întărirea legăturilor pe linie parlamentară între România şi Japonia.

”Dialogul dintre grupurile parlamentare de prietenie a fost reluat în luna iunie şi ne aşteptăm la o prezenţă consistentă la Summit-ul şi Forumul de afaceri organizate în septembrie, în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări”, a menţionat Ciucă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.