Premierul interimar Nicolae Ciucă a afirmat că „Centrul Cyber al UE, prima structură a Uniunii Europene găzduită de România, este un semnal puternic de încredere şi de recunoaştere a contribuţiei ţării noastre la dezvoltarea securităţii cibernetice în Europa si în lume”, potrivit Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Centrul Cyber al UE, prima structură a Uniunii Europene găzduită de România, este un semnal puternic de încredere şi de recunoaştere a contribuţiei ţării noastre la dezvoltarea securităţii cibernetice în Europa si în lume. Este un moment istoric, care dă posibilitatea României să contribuie la îndeplinirea obiectivelor UE în era digitală. Faptul că Bucureştiul a câştigat o competiţie foarte strânsă cu alte şase oraşe europene importante este meritul eforturilor susţinute ale tuturor instituţiilor implicate în acest proces şi o dovadă a îndeplinirii condiţiilor necesare: securitatea cibernetică a reţelelor 5G, conectivitatea la cele mai înalte standarde şi un ecosistem dezvoltat de securitate cibernetică, precum şi un număr semnificativ de specialişti ICT şi companii tech inovatoare”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări de joi pe pagina de Facebook a Guvernului. 
 
Acesta a adăugat că Centrul Cyber „va acţiona pentru stimularea cercetării şi inovării tehnologice în vederea consolidării securităţii cibernetice în cadrul Uniunii”.
 
„Felicit echipa care a pregătit şi promovat dosarul la nivelul Comisiei Europene şi vă asigur de susţinerea fermă a Guvernului pentru implementarea cu succes a acestui proiect”, a mai spus Ciucă.
 
Nicuşor Dan a anunţat joi că Primăria Capitalei şi Ministerul Transporturilor vor colabora pentru a fi operaţionalizat viitorul Centru European pentru Securitate Cibernetică, instituţie a UE care va fi găzduită la Bucureşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.