Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că pe ordinea de zi a şedinţei Executivului se află aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli la Complexul Energetic Oltenia SA. Prin alocarea a 1,2 miliarde de euro din Fondul de modernizare, complexul va face tranziţia de la cărbune la gaz şi îşi va spori capacitatea de producţie, a mai spus şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat la începutul şedinţei că pe agenda de lucru a Guvernului se află un punct foarte important, şi anume al aprobării bugetului de venituri şi cheltuieli la Complexul Energetic Oltenia SA. 

”Este foarte important de finalizat şi de concretizat aceste buget, pentru că am avut discuţii cu conducerea complextului energetic şi am stabilit ca în cel mai scurt timp, şi există acest angajament, să sporească producţia de energie şi în felul acesta, practic, îndeplinim două obiective, în termen scurt să putem să beneficiem de exploatarea şi punerea în folosinţă a capacităţilor complexului şi pe de altă parte să continuăm procesul de modernizare şi să îndeplinim cerinţele de decarbonizare în acest proces de obţinere a energiei electrice”, a spus premierul. 

Ciucă a precizat că prin alocarea a 1,2 miliarde de euro din Fondul de modernizare, uşor, uşor complexul energetic va face tranziţia de la cărbune la gaz şi totodată îşi va spori capacitatea de producţie de la 1.200 la 1.900 de megawatt.

Premierul a menţionat că este un demers cât se poate de important pentru a continua procesul de realizare a asigurării independenţei energetice a ţării noastre. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.