Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a anunţat că a semnat împreună cu alţi parlamentari ai PNL proiectul de lege iniţiat de ministra Justiţiei, senatoarea Alina Gorghiu, prin care este eliminată posibilitatea suspendării pedepselor pentru traficanţi, ele urmând să fie majorate de la 2-7 ani la 3-10 ani închisoare. Este „un răspuns faţă de creşterea flagelului drogurilor în societate, atât ca număr al consumatorilor afectaţi, cât şi ca extindere a zonei de vârstă a acestora”, a adăugat preşedintele liberalilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am semnat alături de parlamentarii PNL un proiect legislativ potrivit căruia traficanţii de droguri vor executa pedepse mărite, în închisoare. Măsurile vor intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în procedură de urgenţă. Potrivit proiectului iniţiat de ministra liberală a Justiţiei, senatoarea Alina Gorghiu, se elimină posibilitatea suspendării pedepselor pentru traficanţi, acestea urmând să fie majorate de la 2-7 ani la 3-10 ani închisoare”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe Facebook.

Preşedintele liberalilor a adăugat că acest proiect de lege este „un răspuns faţă de creşterea flagelului drogurilor în societate, atât ca număr al consumatorilor afectaţi, cât şi ca extindere a zonei de vârstă a acestora”.

„Este alarmant faptul că vârsta de la care începe consumul de stupefiante a ajuns să fie 12 ani. Alunecarea pe această pantă periculoasă, încă de la vârste fragede, aduce suferinţă atât dependenţilor, cât şi familiilor lor. Este obligatoriu ca instituţiile statului să intervină ferm prin toate instrumentele posibile, inclusiv prin cele legislative”, a completat Ciucă.

Alina Gorghiu a afirmat miercuri că traficanţii de droguri nu vor mai scăpa de închisoare, după ce propunerea legislativă „2 Mai”, iniţiată de parlamentarii PNL, a fost depusă la Parlament.

Prin această iniţiativă este propusă eliminarea posibilităţii suspendării executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, prevăzute de legea 143/2000.

Traficanţii de droguri de mare risc nu vor mai putea scăpa de închisoare, potrivit iniţiatorilor. Prin proiectul de lege depus în Parlament, în procedură de urgenţă, este propusă şi creşterea de la 2 – 7 ani la 3 - 10 ani a pedepselor prevăzute de legea 194/2011 pentru anumite fapte de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.