Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, miercuri, că premierul desemnat are mandat să negocieze cu cei de la USR şi speră să mai existe o discuţie, cu acest partid, în cursul zilei. Premierul interimar spune că îşi doreşte cât mai repede un calendar al învestirii Guvernului. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la sediul PNL, că mandatul său de negociere este în continuare pentru un Guvern minoritar PNL-UDMR, el precizând că o posibilă flexibilizare a mandatului urmează să fie discutată şi decisă în partid cel târziu vineri. Ciucă a mai arătat că sâmbătă va depune în Parlament programul de guvernare şi lista Cabinetului şi că nu îşi va depune mandatul. ”Îmi voi juca şansa până la capăt”, a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Nicolae Ciucă spune că în acest moment are mandat de negociere pentru un Guvern minoritar PNL-UDMR. Despre flexibilizarea mandatului: Urmează să fie discutată şi decisă, nu mai târziu de vineri. Îmi voi juca şansa până la capăt!

Premierul interimar, care a vizitat un centru de vaccinare, a afirmat că „încă se negociază şi cu PSD şi cu USR pentru o susţinere în Parlament”.

„Sper să mai avem o discuţie astăzi cu cei de la USR. PNL e în spatele domnului Ciucă 100%. Vedem care sunt concluziile”, a arătat liderul PNL

Florin Cîţu a precizat că premierul desemnat are mandat să negocieze cu forţele politice.”Poate să vină în PNL şi să ceară flexibilizare, atunci când are ce să fie flexibilizat. În acest moment lucrurile sunt puse invers”, a afiemat el.

El a arătat că premierul desemnat Nicolae Ciucă are disponibilitatea precum şi atributul de a discuta cu cei de la USR.

„Trebuie să vedem dacă cei de la USR ar accepta această variantă şi după aceea putem să vedem dacă putem reface coaliţia. Dar e nevoie de o discuţie onestă, bărbăteşte. Putem să avem o discuţie cu USR, dacă vom merge în aceeaşi direcţie bine, dacă nu, bineînţeles că nu”, a spus Cîţu, afirmând că îşi doreşte o ”discuţie faţă în faţă”, cu o delegaţia mai mare a partidului, cu cei de la USR.

„Domnul Nicolae Ciucă are atributul, mandatul primit de la domnul preşedinte să discute, chiar să negocieze cu USR. Eu zic că momentul prin care trece România astăzi e prea urgent ca să nu avem această discuţie”, a mai spus Cîţu, arătând că el îşi doreşte un calendar de învestire cât de repede se poate. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.