Liderul PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, despre un termen limită pentru prezentarea de către ministrul Virgil Popescu a măsurilor din energie, că la discuţiile la care el a participat, înţelegerea a fost ca, atunci când Guvernul are soluţiile pregătite, vine şi le prezintă şi că nu a fost niciun deadline. De asemenea, preşedintele PNL a precizat că reglementarea şi plafonarea nu rezolvă problema preţurilor, ci doar ascundem gunoiul sub preş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu ştiu, la discuţiile la care am participat, poate că au participat colegii la altă discuţie, la care am participat a fost foarte simplu, înţelegerea a fost ca, atunci când Guvernul are soluţiile pregătite, vine şi le prezintă. Nu a fost niciun deadline, nu a fost nicio problemă, avem timp să le facem. Doar Guvernul, când le are gata, le prezintă. Alt deadline eu nu ştiu”, a comentat Cîţu termenul limită despre care liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit, în privinţa ministrului Energiei, Virgil Popescu, pentru prezentarea noilor măsuri din energie. 

Liderul PNL a precizat că, în acest context economic, trebuie să fim foarte atenţi.

”Reglementare, plafonare, toate aceste intervenţii nu rezolvă problema preţurilor, nu rezolvă nimic. Ascund, îţi bagi gunoiul sub preş, asta faci, dar asta nu  înseamnă că gunoiul a dispărut. Îţi apare în altă parte. Singura soluţie pe termen lung o reprezintă investiţiile, extinderea pieţei, o ofertă mai mare”, a arătat Cîţu. 

Preşedintele PNL a menţionat că ”aici este nevoie de un acord transpartinic, şi îi invită şi pe cei de la USR, dacă doresc să vină, în care să ne asigurăm că în fiecare an investim un procent din PIB, în energie, dacă vrem să ne securizăm energetic până în 2026”.

”Dacă nu, vom face tot felul de chestii pe termen scurt, îi amăgim pe oameni, că regăsim soluţii, dar nu sunt soluţii pe termen lung”, a mai spus el.

Liderul PSD Marcel Ciolacu afirma, luni, că nu a văzut măsurile propuse de ministrul Energiei. ”Eu le-am văzut pe cele ale PSD, lucrate cu colegii mei şi puse la dispoziţie premierului şi întregii echipe de lucru”, a arătat liderul PSD, precizând că s-au făcut unii paşi şi încă sunt în grafic. 

”Există şi posibilitatea prelungirii cu o lună a acestei Ordonanţe de urgenţă care este acum”, a mai spus Ciolacu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.