Premierul Florin Cîţu s-a vaccinat anti-COVID sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”, unde cu o zi în urmă s-a vaccinat şi preşedintele Klaus Iohannis. Prim-ministrul a venit la centrul de vaccinare îmbrăcat cu un tricou inscripţionat cu mesajul „Împreună învingem pandemia”. Ulterior, Cîţu a declarat că nici nu a simţit când i-a făcut asistenta vaccinul. „Foarte, foarte uşoară această vaccinare. E important să înţelegem că păstrarea măsurilor de restricţie, vaccinul şi tratamentele care apar, doar aşa putem să învingem efectele pandemiei”, a adăugat şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE „Foarte, foarte uşoară această vaccinare. Chiar nu am simţit nimic. Chiar asta îi spuneam doamnei asistente – nici nu am simţit când mi-a făcut vaccinul. Am vrut să dau un semnal de încredere românilor. E important să înţelegem că păstrarea măsurilor de restricţie, vaccinul şi tratamentele care apar, doar aşa putem să învingem efectele pandemiei. Rămânnem la obiectivul 10,4 milioane de români vaccinaţi până în septembrie şi nu ne abatem de la acest obiectiv”, a afirmat Florin Cîţu după ce a făcut prima doză de vaccin anti-COVID. 

Chestionat despre plaforma unde se pot programa românii pentru vaccinare, Cîţu a spus: „Se lucrează la platformă. Lucrurile sunt determinate şi de numărul de vaccinuri. Foarte mulţi români vor să se vaccineze. Cum vor apărea şi alte vaccinuri vom lua cât mai multe. Vom facem eforturi să luăm cât mai multe vaccinuri ca să îii vaccinăm pe toţi românii”.

El a adăugat că încetinirea livrărilor de către Pfizer va fi recuperată săptămâna viitoare şi a precizat că România va achiziţiona şi alte vaccinuri, cum apar, pentru a se ajunge la acel obiect de vaccinare până în septembrie a 10,4 milioane de oameni. 

„Ceea ce încetineşte în perioada următoare va fi recuperat în săptămâna următoare. De ce a făcut Pfizer acest lucru? Pentru a avea producţia şi dozele următoare. Matematic v-am mai spus că este. Sigur o să fie posibil. Exact de 20 milioane de doze e nevoie. Tocmai le-am contractat. Capacitatea înseamnă 50.000 de vaccinuri pe zi şi vom face acest lucru. Dacă până atunci apar şi alte vaccinuri le vom achiziţiona şi pe acelea, tocmai pentru a vaccina cât mai mulţi români”, a completa premierul.

Referitor la centrele de vaccinare, Florin Cîţu a explicat că săptămâna viitoare se va ajunge la 300 de centre de vaccinare şi ţinta este un total de 932 de centre.

„Cifra de 932 este maxim. E total, nu pentru etapa a doua. În acest moment sunt centre 200 şi ceva acum, vor fi 300 e centre săptămâna viitoare. Ceea ce părea a fi o problemă şi am discutat şi cu ministrul Sănătăţii îmi spunea că lumea nu vrea să se vaccineze. De aceea am avut şi acele măsuri pentru medicii de familie. Ieri s-a văzut foarte clar – românii vor să se vaccineze. Am depăşit momentul cel mai important acela al dezinformării că românii nu vor să se vaccineze. Vor să se vaccineze”, a conchis Cîţu.

ŞTIREA INIŢIALĂ „Premierul Florin Cîţu se va vaccina public împotriva COVID-19 sâmbătă, 16 ianuarie a.c., începând cu ora 12:00, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar ”Dr. Carol Davila”, în etapa a doua a campaniei de vaccinare”, au anunţa încă de joi, reprezentanţii Guvernului.

După vaccinare, prim-ministrul Florin Cîţu este aşteptat să susţină o declaraţie de presă în curtea spitalului.

Vineri a început oficial cea de-a doua etapă a campaniei naţionale de vaccinare, în care sunt incluse persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici şi persoanele care lucrează în domenii considerate esenţiale, între care Administraţia Prezidenţială şi Guvernul.

Înscrierea pe platforma destinată înregistrării celor care vor să se vaccineze a fost dificilă, foarte mulţi fiind cei care au reclamat ca a durat foarte mult sau că nu au reuşit deloc să se vaccineze. S-au înregistrat deja 190.000 de persoane, iar în Bucureşti şi Cluj deja nu mai sunt locuri.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat că sunt  mult mai mulţi oameni care vor să se vaccineze, faţă de numărul de doze existent.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.