Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, miercuri, că remanierea este atributul constituţional al premierului, dar miniştrii şi premierul sunt susţinuţi de PNL. El a arătat că le-a spus colegilor, în şedinţa de marţi a conducerii liberale, că vrea mai multă implicare din partea miniştrilor, a premierului. Noi evaluăm membrii noştri şi, dacă nu sunt buni, le spunem că nu sunt buni, a mai arătat Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conducerea PNL este responsabilă pentru modul în care PNL se prezintă la guvernare, pentru modul în care PNL guvernează România, dar este responsabilă şi pentru cei care ne-au ales la Congres şi rezultatele la următoarele alegeri. Datoria noastră e de a folosi întotdeauna cei mai buni oameni, în prima linie, şi ca să ştii care sunt acei oameni trebuie să îi evaluezi. Evaluarea se face la partid”, a spus preşedintele PNL. 

Florin Cîţu a precizat că nu ştie "de unde a început asta cu remanierea”. 

”Noi evaluăm membrii noştri şi, dacă nu sunt buni, le spunem că nu sunt buni. Probabil vom discuta, vom spune că fac rău partidului, de exemplu. Vă dau exemplu ce am făcut eu, erau discuţii, să facem această coaliţie, şi am spus "nu stă nimeni într-o funcţie", m-am dat la o parte, am pus pe altcineva prim-ministru”, a mai explicat Cîţu. 

Preşedintele PNL a mai arătat că în PNL nu există nimeni care să se ţină de funcţie, ci sunt acolo pentru cetăţeni şi pentru partid. 

”Dacă unul dintre ei vede că poziţia sa afectează imaginea PNL şi pe români, sunt sigur, nu trebuie să spun eu ceva, că se va da la o parte şi va lăsa pe altul mai bun”, a arătat Cîţu. 

Preşedintele PNL a menţionat că nu a vorbit niciodată despre remanieri, ci doar că face evaluări şi vede cum stau oamenii din partid şi să îmbunătăţească. 

”Şi în discuţia de ieri am discutat despre comunicare, am spus că vreau mai mult şi acesta nu este un secret că nu sunt foarte mulţi dintre miniştrii PNL care vorbesc despre programul Partidului Naţional Liberal, care vorbesc despre PNL. (...) Le-am spus că vreau mai multă implicare din partea miniştrilor, a premierului şi aşa mai departe”, a arătat Cîţu. 

El a continuat: ”Ca să încheiem cu remanierea, este atributul constituţional al premierului, punct. Dar miniştrii, premierul, sunt susţinuţi de PNL, despre asta vorbim. Pe noi ne interesează PNL şi cetăţenii României. Niciodată nu voi fi de acord să mergem într-o direcţie care să îi afecteze pe cetăţenii României”. 

Despre afirmaţiile premierului Nicolae Ciucă, Cîţu a spus: ”Cine opreşte pe cineva să facă o evaluare la Guvern?”. 

”PNL a trimis nişte oameni în Guvern, de la secretari de stat, la miniştri, la prefecţi. Îi susţinem pe toţi atâta vreme cât PNL are de câştigat. Eu nu spun că acum e ceva negativ, spun că facem evaluări în fiecare zi”, a mai spus preşedintele PNL, arătând că şi el este evaluat şi colegii lui sunt evaluaţi. 

”Nu înţeleg de ce să ne fie frică de evaluări”, a mai afirmat Cîţu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.