Premierul Florin Cîţu a declarat, joi seară, că pensiile speciale vor dispărea odată cu reforma sistemului de pensii, când toate pensiile vor fi bazate pe contributivitate. Cîţu susţine că este necesară o reformă a întregului sistem de pensii, pentru că, în 15 ani, ”cei care vor lucra nu vor mai putea să plătească pentru cei care vor ieşi la pensie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, joi seară, la Digi 24, despre eliminarea pensiilor speciale, Florin Cîţu a precizat că deja sunt trei proiecte elaborate şi votate în acest sens care au picat la CCR. 
 
”Eu cred că vom rezolva problema pensiilor speciale atunci când vom implementa reforma pensiilor. (...) pensii bazate  pe contributivitate şi atunci vom rezolva problema acestor două Românii: unii care sunt speciali şi unii care nu sunt speciali.  În acest moment, Guvernul nu are o decizie totul este în Parlament”, a declarat Florin Cîţu. 
 
Premierul a precizat că se va începe de la Ministerul Muncii. 
 
”Este nevoie de o reformă a întregului sistem de pensii, pentru că noi avem o problemă pe care o au şi multe ţări dezvoltate – problema demografică. În 15 ani de zile, deficitul va creşte, iar cei care vor lucra nu vor mai putea să plătească pentru cei care vor ieşi la pensie, între care voi şi şi eu. I trebuie să gândim de astăzi un mod de a rezolva această problemă, a mai declarat Cîţu. 
 
Întrebat punctual când vor dispărea pensiile speciale, Cîţu a explicat: ”Ele vor dispărea cu reforma sistemului de pensii în care vom trece toate pensiile pe contributivitate”. 
 
Parlamentul a votat, miercuri, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.