Florin Cîţu a declarat, întrebat sâmbătă la Congresul PNL dacă i s-a părut o schimbare în aceste zile a lui Dacian Cioloş în sensul acceptării sale ca premier, că va face tot posibilul şi sunt cele mai mari şanse ca pe viitor să fie refăcută coaliţia de guvernare în formula PNL - USR PLUS - UDMR, cu sprijinul minorităţilor în Parlament şi cu el în funcţia de şef a Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cele mai mari şanse le are coaliţia de guvernare”, a afirmat Florin Cîţu, sâmbătă la Romexpo, întrebat ce are mai mari şanse un guvern PNL- UDMR sau un guvern PNL – USR PLUS – UDMR.

Chestionat dacă a discutat subiectul cu cei de la USR PLUS, premierul a răspuns: „Am avut discuţii. Foarte bine atunci că neagă. Eu am avut discuţii cu domnul Ghinea. Domnul Ghinea vine luni la semnarea PNRR. Domnului Ghinea i s-a făcut propunerea să rămână în Guvern. A ales să plece”.

Întrebat mai departe dacă sunt mai mari şansele refacerii coaliţiei cu Dacian Cioloş în funcţia de preşedinte al USR PLUS, Cîţu a replicat: „Spre deosebire de partenerii noştri de coaliţiei, noi nu spunem cine o să fie preşedintele USR PLUS. Îşi aleg singuri preşedintele şi vom vedea ce se va întâmpla după. Premierul României este cel al PNL”.

De asemenea, chestionat dacă i s-a părut o schimbare de atitudine în ultima vreme în legătură cu ideea acceptării sale în funcţia de premier, Florin Cîţu a explicat: „Eu vă spun că voi face tot ce este posibil să menţinem această coaliţie mai departe şi vă spun că are cele mai mari şanse să avem în viitor coaliţia de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR şi, bineînţeles, voturile minorităţilor în Parlamentul României. Bineînţeles (cu Florin Cîţu premier – n.r.)”.

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS Ionuţ Moşteanu a afirmat că a văzut în discursurile liberalilor la Congresul PNL rostogolirea unei ştiri false şi anume că USR PLUS se va întoarce la guvernare cu Florin Cîţu în funcţia de premier. „Pentru PNL varianta Cîţu premier înseamnă guvern minoritar dependent de PSD”, a adăugat el. Formaţiunea a precizat ulterior că vrea reforme „pe bune, nu participarea la guvernare de dragul puterii, acceptând orice fel de condiţii”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.