Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat marţi seara despre tensiunile din PNL şi faptul că unii liberali cer plecarea lui Ludovic Orban de la şefia PNL, că vrea să vorbească la partid despre partid şi că până la urmă formaţiunea este una liberală, unde pot exista diverse opinii, iar PNL „întotdeauna a fost viu în interior”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aici să ştiţi că eu vreau să vorbim despre partid la partid. Când o să mergem la partid, vorbim despre partid la partid. Aici vorbim despre Guvern. Până la urmă, PNL este un partid liberal, cu opinii. Că unii aleg să le pună în spaţiul public, asta este altceva. Dar este un partid liberal şi un partid care întotdeauna a fost viu în interior”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la Europa FM despre fricţiunile din interiorul formaţiunii şi dacă sunt justificate reproşurile la adresa lui Ludovic Orban.

Chestionat despre faptul că ar trebui să se alinieze liberalii în spatele său şi ar trebui să conducă partidul începând cu Congresul următor şi întrebat dacă are o astfel de dorinţă, Cîţu a replicat: „Avem aşa de multe de făcut la guvernare,că aş vrea să ne concentrăm pe guvernare. Vine bugetul. Este cel mai impotant test al unei coaliţii de guvernare tănără, coaliţie care acum îşi găseşte de fapt echilibrul în comunicare, dar şi în modul de lucru. Eu zic că va trece bine acest buget, dar avem nişte provocări şi cea mare e să ai cam acelaşi PIB ca anul trecut, dar să reduci deficitul de la peste 9% la aproape 7%”.

Liderul PNL Ludovic Orban a comentat, marţi, solicitările unor reprezentanţi ai partidului de a demisiona, spunând că preşedintele PNL este ales de Congres.

„PNL a avut un congres in iunie 2017 şi va avea unul în acest an, până atunci eu sunt preşedinte, dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa public accest lucru”, a spus Orban, care a menţionat că orice problemă trebuie discutată în forurile partidului, nu în public.

Întrebat dacă intenţionează să demisioneze din funcţia de preşedinte al PNL, Ludovic Orban a răspuns: „Preşedintele PNL este ales de Congres. PNL a avut un congres in iunie 2017 şi va avea unul în acest an, până atunci eu sunt preşedinte, dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa public accest lucru. Cred că orice problemă trebuie discutată în forurile statutare ale PNL, şi acolo discut cu colegii mei, nu în spaţiul public”.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan l-a criticat pe Orban şi modul în care acesta a negociat posturile PNL în Guvernul Cîţu, apreciind că este necesar un Congres pentru desemnarea altei conduceri a partidului. Plecarea lui Orban de la conducerea PNL este susţinută şi de către secretarul general Robert Sighiartău, care consideră că PNL a pierdut alegerile generale.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.