Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat despre faptul că Marcel Ciolacu a spus că nu a avut acces la PNRR la întâlnirea cu prim-ministrul, că nu vrea să comenteze „despre capacitatea de înţelegere a celor cu care discutăm”. Şeful Guvernului a adăugat că în discuţiile cu sindicatele, patronatele şi social-democraţii de joi au fost discutate toate capitolele Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi partea de reforme prevăzută în document.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Această discuţie nu are nimic special. Noi ne întâlnim cu sindicate, patronate şi cu partide politice pentru a prezenta PNRR. Au fost întâlniri înainte, vor mai fi şi alte întâlniri. Astăzi, unele sindicate şi unele patronate au ales să facă parte din delegaţia PSD, surprinzător, dar asta este. Am prezentat, nu am negociat, am prezentat PNRR, un PNRR care a fost apreciat, în special partea de reforme, de Comisia Europeană şi astăzi am prezentat aceste elemente. Elemente de reformă care au fost aprobate sau discutate în coaliţie, coaliţie care are în spate voturile românilor, reformă pe care o aşteaptă românii, reformă pe care o voi implementa”, a declarat Florin Cîţu, la finalul întrevederii de joi, de la Palatul Victoria, cu PSD şi partenerii sociali.

Întrebat despre faptul că liderul PSD Marcel Ciolacu s-a plâns că nu a văzut un plan concret prezentat la discuţii, premierul a răspuns: „Eu nu vreau să comentez despre capacitatea de înţelegere a celor cu care noi dialogăm de fiecare dată, am prezentat toate capitolele din PNRR, cu bugetul aferent fiecărui capitol. Am intrat în discuţii şi pe reforme şi pe ordonanţă. Lucrurile au fost foarte aplicate. S-au discutat în detaliu”.

El a mai spus că „acest PNRR are o componentă importantă de reforme, ea are în spate votul românilor care au votat această coaliţie care guvernează România, reforme agreate deja cu Comisiei Europene, care vor duce la reducerea deficitului bugetar şi care aduc reformă economică”.

Chestionat dacă va respinge propunerile PSD pe PNRR, doar pentru că vin de la acest partid, şeful Guvernului a replicat: „Acest PNRR are o componentă importantă de reforme, acea componentă de reforme este o componentă care are în spate voturile românilor care au votat această coaliţie care guvernează astăzi România, reforme pe care noi, deja, le-am agreat cu Comisia Europeană, reforme care vor duce la reducerea deficitului bugetar, care vor duce la creşterea economică”.

Acesta a mai precizat că discuţia de joi nu a fost una tensionată.

„Ne uităm, am luat şi propunerile celor de la sindicate, am luat şi propunerile patronatelor, am luat şi propunerile PSD şi ne uităm la ele, dar, doar dacă există, prin minune, vreo componentă care să fie în spiritul a ceea ce noi vrem să facem în această ţară. Astăzi, programul de reforme pe care noi îl facem corectează ceea ce s-a făcut în ultimii ani de zile, când PSD a fost la guvernare. E mai complicat să crezi că astăzi vom avea compatibilitate pe anumite lucruri, dar eu întotdeauna sunt deschis, nu cred că a fost un premier care să aibă o astfel de deschidere”, a explicat Cîţu.

„În niciun caz nu a fost o discuţie tensionată. Nu avea de ce să fie o discuţie tensionată. Îl vom depune (PNRR - n.r.).

Ulterior întrevederii cu prim-ministrul Florin Cîţu, liderul PSD a precizat că nu a avut plăcerea să aibă acces la PNRR şi i-au fost prezentate nişte principii şi viziuni. „Din punctul nostru de vedere, în continuare PNRR nu are o coerenţă şi o viziune clară a anilor pe care îi trăim în acest moment şi a motorului economic din toată Europa”, a adăugat Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.