Premierul Florin Cîţu a declarat, referitor la moţiunea de cenzură a USR PLUS şi AUR, că va fi aşteptată motivarea CCR. El a mai spus că în Parlament acum este „un festival şi o competiţie” a celor care vor „să arunce ţara în aer şi să destabilizeze România”. Şeful Guvernului a adăugat că interpretarea sa asupra deciziei Curţii Constituţionale privind conflictul juridic între Executiv şi Legislativ este că CCR i-a dat dreptate, iar moţiunea de cenzură USR PLUS şi AUR să meargă la vot pentru a fi respinsă. În cazul în care nu e respinsă, Cîţu a precizat că va sesiza din nou Curtea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Deci acum, în primul rând trebuie să aşteptăm motivarea CCR. O decizie a CCR trebuie respectată în integralitatea ei de toată lumea, inclus de Parlament. Putem să interpretăm. Eu spun că mi-a dat dreptate CCR. Pentru a închide problema e să meargă la vot şi să fie respinsă. Asta e ce văd eu. Dacă nu, vom ataca din nou la Curtea Constituţională”, a afirmat Florin Cîţu, marţi la Parlament despre decizia de admiterea a conflictului între Guvern şi Legislativ de către CCR pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR.

Întrebat despre calendarul moţiunii de cenzură a PSD, premierul a răspuns: „Aşteptăm pentru prima moţiune motivarea CCR. În Parlament astăzi este un festival şi o competiţie a celor care vor să arunce ţara în aer şi să destabilizeze România. Aveam coaliţie USR – AUR, pe de altă PSD se întrec să arunce în aer România. Noi mergem mai departe, am avut o propune cu privire la creştere salariului minim net. Miercuri o să avem în primă lectură e-facturare. Am finalizat modul în care vor fi compensate facturile în această iarnă şi trebuie să dăm OUG. Mai sunt şi alte ordonanţe, prelungirea şomajului tehnic. Sunt măsuri la care lucrăm.

Chestionat dacă va propune colegilor din PNL, în cazul în care va trece moţiunea de cenzură, să meargă la consultări la Palatul Cotroceni tot cu el propunere de premier, Florin Cîţu a replicat: „Întâi să vedem moţiunile la vot. După aceea vom lua o decizie în BPN”.

„Îmi spune aşa că în Parlamentul României AUR – PSD şi USR PLUS sunt noua coaliţie. Asta îmi spuneţi. Astăzi avem un Guvern care funcţionează normal şi poate să dea ordonanţe. Eu nu lucrez cu scenarii. Sunt 1.000 de scenarii, nu are sens să discutăm fiecare scenariu. E o competiţie a două partide care vor să arunce ţara în aer. Ne uităm la ei, vedem cu se dezbate în Parlament, noi ne ocupăm de guvernare. Haideţi să ajung moţiunile la vot să vedem că PSD votează cu USR şi cu AUR, să vedem că USR votează cu PSD. Dacă cei de la USR decid să nu vină la guvernare înapoi, mergem cu propuneri de miniştri mai departe”, a explicat Cîţu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.