Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi seară, la Craiova, că era normal să înceapă analiza ministerelor cu Ministerul Finanţelor, acolo unde el însuşi a propus ministrul. ”Este important ca proiectele de la Ministerul Finanţelor să continue într-un ritm alert”, a declarat Cîţu, precizând că întreaga echipă guvernamentală trebuie să performeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am promis că voi face o analiză a tututor ministerelor şi era normal să încep cu analiza ministerului unde eu am propus ministrul (...) Este important ca proiectele de la Ministerul Finanţelor să continue într-un ritm alert pentru că este nevoie de ele pentru România”, a declarat, joi seară, la Craiova, Florin Cîţu.

Premierul a precizat că vrea ca echipa guvernamentală, în întregul ei, să performeze.

”Contează cel mai mult ca echipa guvernamentală să performeze, nu este vorba despre numele unui ministru X sau Y este vorba despre toată echipa, iar resposabilitatea mea în faţa românilor este ca toată echipa să performeze. Atunci când văd că avem undeva dificultăţi în a performa nu voi da înapoi pentru a lua decizia cea mai bună pentru români”, a mai afirmat Cîţu.

Acesta neagă că remanierea are vreo legătură cu faptul că Alexandru Nazare nu-i susţine candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL.

Cîţu a explicat că Nazare face parte din organizaţia Prahova care deocamdată nu şi-a exprimat opţiunea pentru vreunul dintre candidaţi.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor.

Alexandru Nazare a explicat că şi-a făcut treaba la minister cu rezultate vizibile, apreciate de multe ori chiar şi de şeful Guvernului.

Alexandru Nazare a relatat, într-o postare pe Facebook, discuţiile cu premierul anterioare revocării sale de la Finanţe, afirmând că acesta i-a spus că decizia de remaniere nu are legătură cu rezultatele, ci cu ”echipa”. În opinia fostului ministru, prim-ministrul s-ar fi putut referi la faptul că nu s-a alăturat echipei care îl susţine pentru şefia PNL.

De asemenea, Nazare subliniază că Florin Cîţu i-a cerut demisia cu o zi înainte de emisiunea României de eurobonduri, iar o demisie înaintea unei emisiuni de eurobonduri ar fi afectat condiţiile pe care ţara noastră le-ar fi putut obţine pe pieţele externe, condiţii şi aşa vitrege.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor, precum şi decretul pentru preluarea interimară a portofoliului de către premierul Florin Cîţu.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.