Liderul PLUS, Dacian Cioloş, afirmă că summitul de la Sibiu vor exista discuţii informale între lideri europeni legate de numirile sau nominalizările pentru posturi importante la nivel european, cum ar fi preşedintele Comisiei Europene sau preşedintele Consiliului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cioloş a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că la summitul de la Sibiu va fi propusă o agendă pentru Europa viitorului.

“Ceea ce e esenţial pentru România şi pentru Europa este summitul european la care participă toţi şefii de stat şi de guvern şi care vor propune o agendă pentru Europa viitorului şi foarte probabil, după experienţa dăţilor precedente, la un astfel de summit, dat fiind faptul că e în preajma alegerilor europene, foarte probabil vor avea prime discuţii informale legate de numirile sau nominalizările pentru posturi importante la nivel european, pentru preşedintele Comisiei, pentru preşedintele Consiliului, aproape sigur vor fi discuţii informale între lideri europeni”, a afirmat Dacian Cioloş.

La rândul său, preşedintele USR, Dan Barna, consideră că mesajul care transmis de liderii europeni după acest summit trenuie să fie optimist şi de speranţă.

“Dincolo de ziua de joi, care va fi fără îndoială istorică pentru Sibiu, istorică pentru România, ceea ce e cu adevărat important e ce se va spune despre summitul de la Sibiu cum va rămâne el în conştiinţa europeană până la urmă. Ca o Nisa, ca o Lisabona, ca un Amsterdam, Sibiul va intra în această ligă a localităţilor selecte, de referinţă pentru construcţia europeană.  Va exista o declaraţie de la Sibiu, o declaraţie a Consiliului, şi această declaraţie, aşteptarea mea cel puţin şi a noastră ca Alianţă, este să dea o perspectivă cum spuneam optimistă şi de speranţă pentru cetăţenii europeni. Pentru că sunt convins, câteva principii de acolo legate de renaşterea europeană vor fi baza la tot ce urmează să se întâmple în următorii ani în Europa”, a spus Dan Barna.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.