Premierul Dacian Cioloş a comentat, la Digi24, fotografiile cu el devenite virale pe reţelele de socializare şi pentru care a fost acuzat de populism, afirmând că acestea nu au fost făcute de o "cohortă" a sa de fotografi, ci de alţi cetăţeni, doar pentru că "asta e firea" lui şi aşa se va comporta şi pe viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cum să fac eu sau cum să vorbim de acţiune de imagine, când eu nu am ştiut? Uitaţi-vă la cine a fotografiat, cine a postat fotografia aceea, de la Văcăreşti, la cine a fotografiat şi a postat fotografia din avion, deci nu m-am dus eu cu cohorta mea de fotografi, ca să facă poze şi pe urmă să le publicăm în stânga şi în dreapta pentru imagine", a spus Cioloş, referindu-se la imaginile din Delta Văcăreşti, când a ajutat la strângerea gunoialor, şi la poza din avionul către Bruxelles, când a călătorit la clasa economic.

Premierul a spus că el va continua să se comporte aşa, pentru că "asta este firea" lui, la fel cum este firesc şi ca oamenii să aibă reacţii diferite la acest lucru.

"Poate e nevoie de mai mult timp ca oamenii să înţeleagă că e vorba de un firesc. Eu aşa m-am comportat şi aşa o să mă comport şi pe viitor, pentru că asta e firea mea. Eu nu spun că asta e bine sau că e rău", a explicat el.

Cioloş a făcut referire şi la disputa avută cu jurnaliştii în noiembrie, când a mers, spre seară, să depună o coroană de flori şi să aprindă o lumânare în faţa clubului Colectiv, la un an de la producerea incendiului.

"Atunci când am încercat să mă feresc de ochii presei, pentru că am vrut să fac lucruri de bun simţ, la fel, am fost acuzat că mă feresc de presă şi nu sunt transparent", a afirmat prim-ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.