Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat, joi, pe Facebook,că nu se va înscrie în USR, decizie la care a ajuns încă înainte de a primi oficial invitaţia din partea lui Nicuşor Dan, considerând că intrarea sa în partid ar "duce la dezbinare".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vreau să confirm că decizia mea este să nu fac pasul spre Uniunea Salvaţi România. De altfel, este o concluzie la care am ajuns încă înainte de a apărea toate speculaţiile, înainte de înfiinţarea acelei comisii de negociere în USR, de poziţiile şi de reacţiile din ultimele zile.
Este o decizie pe care am luat-o după primele discuţii avute cu Nicuşor Dan, pe care i-am şi comunicat-o acum mai bine de o săptămână, când mi-a prezentat opinia sa clară în calitate de preşedinte al partidului", scrie Cioloş.

Fostul premier spune că are alături colaboratori din echipa guvernamentală de anul trecut, în care are "toată încrederea" că mai pot face încă "multe lucruri bune pentru ţară"."Nu s-a pus niciodată problema ca eu să negociez pentru mine o poziţie sau alta în USR, aşa cum reiese din unele poziţii publice. Discuţiile s-au purtat în jurul unui posibil proiect comun între această echipă şi USR", Cioloş.

El mai afirmă că discuţiile purtate cu Nicuşor Dan au fost purtate cu deschidere şi nu şi-a dorit niciodată să "dea pe cineva la o parte"

"Nu mă consider în măsură să judec resorturile deciziilor luate în USR. Respect propunerea celor care îşi doresc să vin în USR şi le mulţumesc pentru aceasta. Consider însă că dezbaterea nu ar trebui să fie despre o persoană, oricare ar fi ea, ci despre măsura în care USR doreşte să se deschidă celor care vor să contribuie la acest proiect politic. E o decizie pe care trebuie să o ia USR", afirmă el.

Dacian Cioloş spune însă că este posibil ca drumurile sale şi ale USR să se "reîntâlnească", având valori comune.

"Pentru mine este limpede că intrarea mea în partid în acest moment ar duce la dezbinare, un lucru pe care nu-l doresc. Am convingerea că, în măsura în care acţiunile noastre au la bază aceleaşi valori morale şi dorinţa de a pune umărul la transformarea României în mai bine, este foarte probabil ca drumurile noastre să se reîntâlnească", spune el.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că i-a trimis o invitaţie oficială lui Dacian Cioloş să intre în Uniunea Salvaţi România şi a primit răspunsul că solicitarea va fi analizată. Purtătorul de cuvânt al partidului, Dan Barna, a spus, la rândul său, că Cioloş, dacă se va decide, nu va veni în USR ca „persoană fiziciă”, ci cu echipa sa de oameni „competenţi şi valoroşi”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.