Premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi, că a decis să-şi asume interimatul la Sănătate pentru a nu bloca activitatea ministerului până în momentul în care va fi găsit un înlocuitor pentru Patriciu Achimaş-Cadariu, exprimându-şi speranţa că viitorul ministru al Sănătăţii va avea ”credibilitatea sistemului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O să-l găsim, nu asta e problema. Acum important este să nu blocăm activitatea ministerului, mai ales anumite decizii pentru faptul că noi căutăm un ministru. De asta am decis să-mi asum această responsabilitate pentru următoarele zile, în paralel cu căutarea unui ministru care, sper eu, să aibă credibilitatea sistemului, să putem continua şi cu deciziile care trebuie luate vizavi de această situaţie privind dezinfecţiile în spitale, dar şi alte lucruri pe care vreau să le pregătim şi care vor intra în mandatul viitorului ministru, anumite modificări de acte normative care să aducă mai multă claritate, transparenţă şi obiectivitate în ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate şi, dacă e posibil, chiar de a închide anumite găuri negre sau anumite surse de utilizare ineficientă în sistemul de sănătate”, a declarat, marţi, la Parlament, premierul Dacian Cioloş.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a demisionat, luni, din funcţie, în plin scandal legat de dezinfectaţii diluaţi folosiţi în spitale şi livraţi de Hexi Pharma, premierul Dacian Cioloş anunţând că i-a acceptat demisia.

Premierul Dacian Cioloş a convenit cu preşedintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătăţii.

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, Leonard Azamfirei, ar putea să preia portofoliul Sănătăţii, au declarat, pentru News.ro, surse guvernamentale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.