Europarlamentarul Dacian Cioloş afirmă, miercuri, după decizia CJUE referitoare la mecanismul de condiţionalitate prin care finanţările din bugetul Uniunii depind de respectarea principiilor statului de drept, că ”nu putem finanţa regimuri care subminează democraţia”. ”Cei care se joacă cu uite Secţia Specială, nu e Secţia Specială nu se pun în pericol doar pe ei, ci şi finanţările din fonduri europene”, susţine Cioloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Curtea de Justiţie a UE a respins contestaţiile făcute de Polonia şi Ungaria pe regulamentul prin care fondurile europene sunt condiţionate de respectarea statului de drept. Asta înseamnă, pe scurt, că cei care fură din banii europeni sau încalcă tratatele şi valorile după care funcţionează Uniunea Europeană nu vor primi mai departe niciun euro. Nu putem finanţa regimuri care subminează democraţia şi pun în pericol viitorul cetăţenilor din ţările lor”, a scris, miercuri, pe Facebook, Dacian Cioloş.  

Potrivit acestuia, decizia Curţii Europene ar putea avea afecte şi asupra României.  

”Cei care în România se joacă azi cu uite Secţia Specială, nu e Secţia Specială ar trebui să înţeleagă că nu se pun în pericol doar pe ei, ci şi finanţările din fonduri europene pentru dezvoltarea ţării”, a mai scris Cioloş.  

Plenul Curţii de Justiţie a UE a respins acţiunile formulate de Ungaria şi de Polonia împotriva mecanismului de condiţionalitate prin care finanţările din bugetul Uniunii depind de respectarea principiilor statului de drept, precizând că această prevedere urmăreşte ”să protejeze bugetul Uniunii împotriva unor afectări care decurg în mod suficient de direct din încălcări ale principiilor statului de drept, iar nu să sancţioneze, în sine, asemenea încălcări” 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.