Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a afirmat sâmbătă, la Prima TV, că este dezamăgit de felul în care preşedintele României îşi face treaba şi nu este capabil să transmită încredere în societate. Cioloş susţine că omul care este ales direct cu voturile cetăţenilor stă ascuns în momente esenţiale şi dacă ar fi făcut ce trebuia, astăzi nu eram în această situaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacian Cioloş a declarat la emisiunea Insider Politic că a avut aşteptări mari de la preşedinte.

“Am avut încă de la început, de când am fost prim-ministru, aşteptări mari de la preşedinte, care, din punctul meu de vedere, preşedintele, funcţia de preşedinte în România e cea care trebuie să asigure moderarea în societate. În primul rând, trebuie să pună problemele astea pe masă şi să caute soluţii”, a explicat europarlamentarul REPER.

Întrebat dacă este dezamăgit de Klaus Iohannis, Dacian Cioloş a răspuns: “Sunt dezamăgit de felul cum preşedintele României, în momentul de faţă, dincolo de care e numele lui, îşi face treaba şi e capabil sau mai degrabă nu e capabil să dea încredere în societate. Deci, dacă lumea îşi pierde încrederea în partidele politice şi în sistemul democratic în general şi vrea agresivitate pentru că aud mulţi oameni, altfel normali, cu studii, dar care spun ”Dom'le, nu mai merge cu vorba bună”. Şi atunci nu ne mirăm că oamenii merg spre extreme Şi, evident, omul care e ales direct cu voturile cetăţenilor şi care stă ascuns în momente esenţiale, când oamenii vor să-l vadă în faţă şi vor să discute cu el, evident că are o responsabilitate”, a precizat Cioloş.

El a mai fost întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis ar fi putut face mai mult în cei nouă ani de mandat.

“Evident, pentru că dacă ar fi făcut ce trebuia să facă, nu am fi fost aici astăzi”, a adăugat Dacian Cioloş.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.