Dacian Cioloş a afirmat că Ministerul Afacerilor Interne trebuie să ofere explicaţii în scandalul dintre familia Şoşoacă şi jurnaliştii italieni, chiar dacă Poliţia Capitalei a precizat că „procedurile au fost respectate”. „Sechestrarea unor jurnalişti este faptă penală şi sper ca nicio imunitate să nu fie invocată de senatoarea Şoşoacă pentru a se ascunde din faţa legii şi a justiţiei”, a mai spus preşedintele USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am văzut poliţişti timoraţi de gura Dianei Şoşoacă, care a măturat pe jos cu jurnaliştii de la televiziunea publică italiană care au îndrăznit să-i pună întrebări. Şi atunci ne mai mirăm că statul e îngenuncheat şi decredibilizat în faţa celor cu tupeu, fără bun-simţ. Şi că oamenii nu mai au mari aşteptări de la stat. Doar politicienii care-l controlează aşteaptă să li se dea «dreptate»”, a scris Dacian Cioloş, marţi pe Facebook.
 
Liderul USR a adăugat că „Ministerul Afacerilor Interne trebuie să dea explicaţii cu privire la acest incident, dincolo de mesajul Poliţiei Capitalei, potrivit căruia «procedurile au fost respectate»”.
 
„Sechestrarea unor jurnalişti este faptă penală şi sper ca nicio imunitate să nu fie invocată de senatoarea Şoşoacă pentru a se ascunde din faţa legii şi a justiţiei”, a completat Cioloş.
 
Jurnalista italiană Lucia Goracci a formulat o plângere la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, susţinând că a fost sechestrată şi că soţul ei, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână.
 
Poliţia Capitalei a transmis, în urma afirmaţiilor jurnaliştilor italieni implicaţi în scandalul cu senatoarea Diana Şoşoacă şi soţul acesteia, că procedurile au fost respectate, iar reprezentanţii Ambasadei Italiei au fost prezenţi la demararea activităţilor de cercetare şi au asigurat translatorul.
 
Guvernul a transmis, marţi, prima reacţie, după scandalul dintre familia Şoşoacă şi jurnaliştii italieni. Executivul condamnă „cu fermitate orice acţiune de intimidare a jurnaliştilor sau de obstrucţionare a dreptului la liberă informare a cetăţenilor”, iar premierul consideră inacceptabil acest incident.
 
Ministerul Afacerilor Externe a precizat, cu privire la scandalul dintre soţii Şoşoacă şi jurnaliştii italieni, că partea italiană a cerut ambasadorului României la Roma informaţii referitoare la măsurile adoptate, în urma incidentului, iar diplomatul român a transmis că „a fost demarată o anchetă de către organele de cercetare penală române, urmând ca aceasta să stabilească detaliile incidentului şi să determine, dacă este cazul, adoptarea de măsuri, conform legii”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.