Dacian Cioloş a afirmat, în legătură cu cazul de instigare la agresiune fizică asupra viceprimarului din Braşov Flavia Boghiu din partea unui liberal, că cei din „conducerea PNL ar trebui să ia măsuri extraordinare şi rapide, pentru că este al doilea caz în mai puţin de o săptămână în care un membru al PNL agresează pe cineva de la USR”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Banalizarea violenţei şi agresivitatea crescută din politica românească se vor traduce în curând în acte de agresiune tot mai dese în societatea noastră. După cazul de la Mogosoaia, o nouă colegă din USR este subiectul unei agresiuni din partea altui membru PNL. Flavia Boghiu, viceprimar la Braşov, este astăzi victima unui act degradant şi lipsit de orice onoare din partea unui tânăr liberal care, fără multă minte şi simţ de răspundere, a considerat că este distractiv să împrăştie imagini cu colega noastră la care să comenteze că i-ar sta foarte bine bătută. Fac un apel la colegii noştri din politică să nu se lase antrenaţi în această direcţie, care va genera un val de agresiuni în societate din momentul în care agresiunile politice vor deveni fapte obişnuite. Fac un apel şi la colegii din USR să fie calmi şi responsabili în faţa acestor agresiuni care au devenit o obişnuinţă din partea membrilor altor partide. Cred că, punctual, conducerea PNL ar trebui să ia măsuri extraordinare şi rapide, pentru că este al doilea caz în mai puţin de o săptămână în care un membru al PNL agresează pe cineva de la USR. Sper ca liderii liberali să găsească echilibrul necesar în a înţelege că degradarea vieţii politice este un pericol uriaş pentru societatea românească şi aşa greu încercată în aceste momente”, a scris Dacian Cioloş, duminică pe Facebook. 
 
El a mai spus că este „un moment important în care trebuie, înainte de orice, să ne păstrăm calmul, deşi recunosc că situaţia este revoltătoare”.
 
„Faptul că anumite posturi TV sprijină violenţa politică şi denigrează victimele ei este ruşinos pentru societatea noastră. Avem mult de reparat în această ţară, în care agresiunea unei femei a devenit un act banal. Flavia şi Felicia au toată susţinerea mea şi a întregii conduceri USR. Şi vă rog pe toţi să le oferiţi susţinere şi protecţie, pentru că, dacă am ajuns ca societate să agresăm femeile care intră în politică şi să le batjocorim la TV, înseamnă că am trecut orice barieră de bun-simţ şi normalitate. Refuz să accept că putem sta fără să luăm poziţie în faţa barbariei şi mitocăniei unor indivizi care şi-au pierdut şi ultima picătură de decenţă”, mai scrie Cioloş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.