Marcel Ciolacu a afirmat că social-democraţii vor susţine în şedinţa de marţi a Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, de la ora 15.30, ca moţiunea de cenzură a PSD să intre rapid în dezbatere, să fie discutată joi şi votată luni. „Dragi colegi de la USR-PLUS şi AUR, vă aşteptăm acum să dovediţi prin vot că nu-l mai doriţi pe Florin Cîţu la Palatul Victoria”, a adăugat Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am depus astăzi moţiunea de cenzură, după ce CCR a constatat, în unanimitate, existenţa unui conflict de constituţionalitate în privinţa moţiunii USR-AUR. Aşa cum am promis! Guvernul Cîţu trebuie să plece rapid acasă, deci cerem parlamentarilor USR-PLUS şi AUR să acţioneze logic şi să voteze moţiunea depusă de PSD. Este singura moţiune depusă legal şi care nu riscă să fie din nou atacată la CCR. Românii nu îşi mai permit să aştepte săptămâni întregi până vine şi motivarea deciziei CCR, ce care va arăta dacă şi în ce condiţii s-ar putea relua procedura legislativă viciată a moţiunii USR-AUR. După ce au sfidat o ţară întreagă cu Congresul lor devenit focar naţional de COVID, orice zi cu Cîţu în fruntea Guvernului este un atentat la siguranţa naţională!”, a scris Marcel Ciolacu, marţi pe Facebook. 
 
El a mai spus că acesta e motivul pentru care PSD va susţine „în cadrul Birourilor Reunite ale Parlamentului, care încep în curând, ca moţiunea PSD să intre rapid în dezbatere. Joi o putem citi, iar lunea viitoare o votăm şi Cîţu devine o tristă amintire! Dragi colegi de la USR-PLUS şi AUR, vă aşteptăm acum să dovediţi prin vot că nu-l mai doriţi pe Florin Cîţu la Palatul Victoria”.
 
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au şedinţă, marţi de la ora 15.30, pentru a discuta şi stabili calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură a PSD intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”. Deputatul PNL Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei, a afirmat că în cazul în care este constatat faptul că moţiunea PSD îndeplineşte condiţiile regulamentare de depunere, atunci va fi decis un calendar. Referitor la continuarea procedurii parlamentare a moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR, liberalul a precizat că trebuie văzută motivarea Curţii Constituţionale care a admis conflictul juridic între Guvern şi Parlament.

Ionuţ Moşteanu a anunţat că Biroul Politic al partidului a mandatat parlamentarii formaţiunii să susţină orice moţiune de cenzură ajunge prima la vot, fie cea USR PLUS - AUR, fie cea depusă de PSD. El a mai spus că aleşii partidului din BPR vor solicita ca moţiunea de cenzură USR PLUS să meargă de îndată la votul în Parlament. Liderul deputaţilor USR PLUS a adăugat că PSD pare că s-a hotărât în ceea ce priveşte moţiunea, însă rămâne de văzut ce vor face social-democraţii, în contextul în care PSD „i-a ţinut spatele” lui Florin Cîţu până la alegerea acestuia ca preşedinte al PNL la Congresul de sâmbătă.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă, marţi, că va vota prima moţiune de cenzură care intră în dezbaterea Parlamentului împotriva „Guvernului ilegitim PNL-UDMR”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.