Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că desemnarea premierului este un atribut care revine preşedintelui României, potrivit Constituţiei, însă „de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua şi ne vom atinge obiectivele sociale şi economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta”. Liderul social-democraţilor a adăugat, referitor la taxa de solidaritate că negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei Virgil Popescu care, pe tot parcursul negocierii Regulamentului cu cei de la Comisia Europeană, nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanţelor, cel din urmă doar a pus în aplicare ceea ce a negociat Popescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Desemnarea premierului aparţine în mod exclusiv preşedintelui, potrivit Constituţiei. Acest lucru l-am spus întotdeauna. Însă, de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua şi ne vom atinge obiectivele sociale şi economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta. Românii şi firmele româneşti aşteaptă soluţii pentru a trece mai uşor peste criză! Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile şi sticla de benzină pe lângă guvernare. Nu putem fi pompieri la nesfârşit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al românilor!”, a scris Marcel Ciolacu, joi pe Facebook.
 
Liderul PSD a mai spus, referitor la discuţiilor din spaţiul public despre anumite companii care nu plătesc taxa de solidaritate, că „răspunsul Comisiei Europene este cât se poate de clar: Regulamentul a fost transpus corect şi fără nici o modificare!”
 
„Negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei, care pe tot parcursul negocierii Regulamentului nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanţelor. Ministerul Finanţelor a pus în aplicare ceea ce a negociat Ministerul Energiei, ba, mai mult, a cerut avizul acestei instituţii pe OUG care implementa taxa de solidaritate!”, a completat Ciolacu.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că atunci când coaliţia va decide să facă o schimbare de Guvern, se vor prezenta toate părţile interesate, îi vor prezenta punctele de vedere şi în conformitate cu Legea fundamentală va lua atunci decizia care i se va părea cea mai bună pentru România.

Şeful statului a mai declarat că reprezentanţii Ministerului Finanţelor trebuie să spună dacă OMV Petrom va plăti sau nu taxa de solidaritate, întrucât actul normativ a fost făcut de acest minister.

Iohannis a afirmat că a fost „puţin surprins” când a aflat că „Ministerul Energiei nu a fost cooptat în discuţie”. „Solicitarea mea a fost una singură, ca acest act să fie legal şi clar, adică să nu încalce nicio directivă şi nicio lege în vigoare în România şi să fie atât de clar încât să nu apară discuţii dacă este sau nu este. Rezultatul îl vedem cu toţii la televizor”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.