Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a scris, luni, pe Facebook, că PSD a finalizat astăzi pachetul de măsuri care poate stopa creşterea facturilor la energie şi gaze, şi a redus, astfel, nivelul plafonării tarifelor, a dublat volumele lunare de consum şi a scăzut TVA de la 19 la 5%. ”Vom prezenta aceste măsuri în scurt timp, în şedinţa Coaliţiei, cu speranţa că partenerii noştri vor înţelege rapid că soluţiile PSD sunt simple, eficiente şi cu un impact minim asupra bugetului. Românii aşteaptă de la noi responsabilitate, nu certuri sterile şi ieşiri filosofico-inutile pe la televizor”, mai spune Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”PSD a finalizat astăzi pachetul de măsuri care poate stopa creşterea facturilor la energie şi gaze. Am redus nivelul plafonării tarifelor, am dublat volumele lunare de consum şi am scăzut TVA de la 19 la 5%. În acest fel, peste 90% dintre consumatori, persoane fizice şi companii, vor beneficia de scăderea facturilor pe care le vor primi după 1 februarie, facturi corespunzătoare lunii ianuarie”, a scris preşedintele PSD.
 
Marcel Ciolacu arată că de aceeaşi protecţie vor beneficia şcolile, spitalele, companiile de transport public, instituţiile de cultură, ONG-urile.
 
”Aceste măsuri trebuie aplicate de la 1 februarie, fiindcă suntem în plină iarnă, în lunile de consum energetic maxim, iar românii au acum cea mai mare nevoie de ajutor”, mai spune el. 
 
Preşedintele PSD afirmă că partidul propune ”atât un set de soluţii pentru descurajarea comportamentului speculativ al firmelor din energie, cât şi măsuri pe termen scurt şi mediu pentru rezolvarea problemelor structurale ale industriei noastre energetice”.
 
”Vom prezenta aceste măsuri în scurt timp, în şedinţa Coaliţiei, cu speranţa că partenerii noştri vor înţelege rapid că soluţiile PSD sunt simple, eficiente şi cu un impact minim asupra bugetului. Românii aşteaptă de la noi responsabilitate, nu certuri sterile şi ieşiri filosofico-inutile pe la televizor”, mai spune Ciolacu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.