Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că, în opinia sa, prioritară este ordonanţa cu preţurile la materialele de construcţii, care speră să primească toată avizele şi să fie adoptată săptămâna aceasta de către Guvern, deoarece „toată România este blocată la investiţii din cauza acestor scumpiri la materialele de construcţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Multe dintre măsuri au fost discutate în spaţiul public, cele cu voucherele, vedem la transportatori cum facem reducerea pentru anumite accize şi distribuitori. Toate intră în acest pachet „Sprijinin pentru România”. Unele au fost deja convenite în coaliţie. Aproape 17 miliarde lei. Din aceste 17 miliarde lei, 7 miliarde vor fi pe fonduri europene. Să vedem categoric din exerciţiul financiar 2016-2020 cu doi plus unu, unde ştiţi că absorbţia de este de 54% faţă de media europeană care e aproape de 65%”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi la Parlament.

El a mai spus că vor mai fi discutate nişte aspecte în şedinţa de marţi a coaliţiei cu privire la măsurile care urmează să fie adoptate de către Executiv.

„Toate aceste lucruri le terminăm de discutat şi astăzi la ora 13.00, rămânând unele pentru perioada următoare. Important este să le luăm cât mai repede. Cea mai importantă ordonanţă în acest moment este ordonanţa cu preţurile la materialele de construcţii. Toată România este blocată la investiţii din cauza acestor scumpiri la materialele de construcţii care nu este datorată vreunei guvernări, ci unui război tembel în Ucraina. Părerea mea, prioritatea unu este această ordonanţă şi trebuie introdusă în şedinţa de Guvern şi măsurile în funcţie de cum sun ordonate. Eu sper ca în această săptămână să primească toate avizele şi să intre. Aţi văzut totuşi flexibilitatea de a face şedinţe de Guvern şi în fiecare zi”, a completatat liderul social-democraţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.