Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că prioritatea numărul unu a acestei guvernări este criza în domeniul energiei şi că Guvernul trebuie să vină cât mai repede cu soluţiile cele mai bune. "Discuţiile de astăzi au fost aplicate, îmi cer scuze că nu pot să dau detalii, dar nici nu am ajuns la o formă finală, pachetul gândit de colegii mei cu specialiştii de la partid, împreună cu ministrul de Finanţe a fost prezentat primului ministru şi grupului de lucru care s-a creat", afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am avut o întâlnire la primul ministru împreună cu ceilalţi preşedinţi ai coaliţiei şi secretarii generali ai partidelor, o întâlnire convenită pentru a vedea unde am ajuns cu soluţiile în ceea ce priveşte această criză în energie. Părerea mea şi am văzut că şi a domnului Cîţu şi a primului ministru, prioritatea unu a acestei guvernării este această criză în energie. Guvernul trebuie să vină cât mai repede cu soluţiile cele mai bune. (...) Am avut discuţia cu domnul prim-ministru, cred că până în şedinţa de Guvern, Guvernul va veni cu o propunere pentru luna ianuarie”, a afirmat liderul PSD.
 
El a precizat că din februarie lucrurile vor fi mai eficiente şi mai predictibile în privinţa facturilor la energie. 
 
"Legea nu a fost nici bine aplicată, nici foarte bine explicată, normele au venit un pic întârziat şi s-a creat acea problemă, o să se regleze în următoarele luni şi aici premierul sunt ferm convins că va veni cu o soluţie. Important e că pe lunile februarie, martie deja avem ceva eficient şi ceva predictibil. Avem o garanţie. Este o plafonare cu o compensare de la bugetul statului”, a mai afirmat Marcel Ciolacu. 
 
El a menţionat că nu caută vinovaţi pentru această situaţie. 
 
"Eu nu caut vinovaţi şi am plecat în aceste discuţii şi nu am intrat în această guvernare împreună cu colegii mei, cel puţin politic nu a fost decizia cea mai bună pentru PSD, dar decât să fim acuzaţi de către români că am preferat să criticăm şi să creştem în sondajele de opinie, totuşi am luat această decizie şi ne-am implicat în actul de guvernare unde prioritatea zero atât a mea, cât şi a colegilor mei sunt nevoile românilor şi aşteptările românilor. (...) Discuţiile de astăzi au fost aplicate, îmi cer scuze că nu pot să dau detalii, dar nici nu am ajuns la o formă finală, pachetul gândit de colegii mei cu specialiştii de la partid, împreună cu ministrul de Finanţe a fost prezentat primului ministru şi grupului de lucru care s-a creat. A fost în grup împreună cu primul ministru şi ministrul Justiţiei, şi ministrul Energiei, şi ministrul Finanţelor, au lucrat patru ore numai pe aceste soluţii. Şi soluţiile venite de la ministerul Energiei, vedem care este soluţia cea mai bună şi mai eficientă pentru perioada când va expira această OUG”, a transmis preşedintele social-democraţilor. 
 
El a menţionat că ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu a primit un cec în alb în urma respingerii moţiunii simple. 
 
"Domnul ministru Popescu nu a primit un cec în alb. PSD nu a putut să fie parte la o ipocrizie a USR-ului după ce cu două mâini au semnat... Niciun ministru al actualului guvern nu cred că are un cec în alb din partea coaliţiei. (...) Nu cred că urgenţa noastră este să căutăm vinovaţi.  Trebuie să găsim soluţiile atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu”, a explicat Marcel Ciolacu.
 
Liderii coaliţiei de guvernare, Marcel Ciolacu, Florin Cîţu şi Kelemen Hunor, împreună cu premierul Nicolae Ciucă s-au întâlnit într-o şedinţă a coaliţiei, miercuri, la Palatul Victoria. Şedinţa trebuia să aibă loc marţi însă a fost amânată după ce PNL şi PSD nu au ajuns la un acord în privinţa măsurilor care vor fi luate de Executiv în criza facturilor, pentru perioada de după 1 aprilie, când actualele măsuri de compensare şi plafonare nu se vor mai aplica. Cele două formaţiuni nu se înţeleg nici în privinţa măsurilor de reducere a majorărilor de preţuri la alimente şi combustibili. Florin Cîţu a transmis că liberalii preferă o reducere a taxelor decât să se umble la preţuri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.