Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că Partidul Naţional Liberal trebuie să vină la masa negocierilor cu toate forţele politice şi împreună să decidă care este data alegerilor locale. El a precizat că în alegerea acestei date trebuie să se ţină cont să nu fie pusă în pericol viaţa românilor, din cauza pandemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Din comunicatul Curţii am văzut că este atât atributul Guvernului, cât şi atributul Parlamentului, asta înseamnă că măcar acum, în ultimul ceas, PNL-ul să vină la masa negocierilor cu toate forţele politice, nu neapărat cu PSD-ul, şi să decidem împreună data cea mai bună, mai ales data care nu pune sub nicio formă în pericol viaţa românilor”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, într-o conferinţă de presă. 
 
Întrebat dacă îşi doreşte ca Parlamentul să fie cel care stabileşte data alegerilor din moment ce Curtea Constituţională oferă forului legislativ această posibilitate, liderul PSD a răspuns: "Cred că aşa e cel mai democratic”.
 
El a mai spus că Parlamentul va decide şi prelungirea mandatelor aleşilor locali. 
 
"Prelungirea o vom lua în funcţie de stabilirea datei alegerilor. O să dăm maxim cât pot fi prelungite, urmând ca, dacă există pandemie în continuare sau, nu ştiu, specialiştii spun că nu este prielnică această dată, tot prin lege se poate prelungi. CCR spune foarte clar, acest atribut de prelungire a mandatelor aleşilor locale este exclusiv la Parlamentului”, a explicat Marcel Ciolacu.

OUG de prelungire a mandatelor autorităţilor locale şi legea de aprobare a acesteia sunt neconstituţionale, a decisi miercuri Curtea Constituţională, argumentând că prelungirea mandatelor aleşilor locali se face prin lege organică, de către Parlament.

Tot Parlamentul decide cine stabileşte data alegerilor locale, respectiva dacă aceasta e decisă prin lege organică sau prin Hotărâre de Guvern.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.