Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, că a cerut o situaţie a celor care au primit condamnări definitive şi se sustrag de la executarea pedepsei, plecând din ţară înaintea verdictului şi sunt peste 100 de cazuri de fugari. El a precizat că ministrul Justiţiei a venit cu o propunere de modificare a Codului Penal care să descurajeze asemenea cazuri scandaloase, prin care cei care nu se prezintă la închisoare în 7 zile după condamnarea definitivă vor avea o pedeapsă suplimentară de până la 3 ani iar diferenţa între momentul evadării şi arestarea efectivă se adaugă la pedeapsă. Să vedem dacă le mai dă mâna acum condamnaţilor fugari să fugă din ţară, fiindcă îşi vor dubla pedepsele, a spus premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

”Aşa cum ştiţi, săptămâna trecută am cerut o situaţie a celor care au primit condamnări definitive şi se sustrag de la executarea pedepsei, plecând din ţară înaintea verdictului. Sunt prea multe asemenea cazuri, peste 100 şi este nevoie de măsuri ferme”, a spus premierul în deschiderea şedinţei Executivului.

Premierul Ciolacu arată că ministrul Justiţiei vine cu o ”propunere de modificare a Codului Penal care să descurajeze asemenea cazuri scandaloase”.

”Concret, cei care nu se prezintă la închisoare în 7 zile după condamnarea definitivă vor avea o pedeapsă suplimentară de până la 3 ani”, a anunţat şeful Executivului. Premierul a mai spus că ”diferenţa între momentul evadării şi arestarea efectivă se adaugă la pedeapsă”.

”Cred că este o soluţie absolut necesară. Să vedem dacă le mai dă mâna acum condamnaţilor fugari să fugă din ţară, fiindcă îşi vor dubla pedepsele”, a subliniat premierul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.