Marcel Ciolacu a afirmat că PNL, de când este la guvernare, se gândeşte numai la alegeri şi a făcut tot posibilul să blocheze proiectele primarilor PSD în Bucureşti. El a dat ca exemplu programele primarului Sectorului 5 Daniel Florea care au fost blocate de către Executiv şi pasajul Doamna Ghica, derulat de primarul general Gabriela Firea care a fost întârziat în mod sistematic de prefectul liberal. Liderul PSD i-a avertizat pe liberali că „pe 27 septembrie, bucureştenii le vor da o lecţie pe care o vor ţine minte mult timp - cine seamănă vânt, culege furtună”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„De când a venit la putere, Guvernul Orban nu a avut decât un singur scop: totul pentru alegeri! Nu au intenţionat nici un moment să guverneze ţara, iar rezultatele se văd: măsuri aberante în numele gestionării pandemiei, dispreţ şi dezinteres total faţă de adevăratele probleme cu care se confruntă românii, economie distrusă, agricultură lăsată în voia sorţii, venituri din ce în ce mai mici pentru români”, a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a PSD. 
 
Preşedintele social-democraţilor a fost prezent la evenimentul de prezentare a proiectelor pentru Capitală propuse de candidatul la Primăria Sectorului 5 Daniel Florea. Au mai participat Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Vasile Dîncu. 
 
Ciolacu a făcut o trecere în revistă a iniţiativelor PSD pentru administraţila locală blocate constant de către PNL.
 
„În schimb, principala lor sarcină a fost punerea tuturor resurselor statului la dispoziţia PNL şi blocarea oricărei acţiuni sau măsuri, initiaţe de PSD, oricât de bune ar fi fost ele. Proiectul de dezvoltare şi regenerare urbană a Sectorului 5, iniţiat de primarul nostru, Daniel Florea blocat de Guvern, prin preluarea terenului de 100 de hectare, spre stupefacţia partenerilor internationali, BERD şi Băncii Mondiale, finanţatorii proiectului. Tot în Sectorul 5, proiectul de dezvoltare şi regenerare urbană a zonei Ferentari prin transformarea celor 7,4 kilometri de cale ferată dezafectată într-un bulevard cu patru benzi şi cu tramvai atacat la CCR chiar de preşedintele Iohannis! Pasajul Doamna Ghica, derulat de primarul General Gabriela Firea atacat şi întarziat sistematic de prefectul liberal şi de şefii Inspectoratului de Stat în Construcţii, la comanda directa a PNL Bucureşti! Toate aceste manevre josnice arată disperarea PNL. Pe 27 septembrie, bucureştenii le vor da o lecţie pe care  o vor ţine minte mult timp: cine seamănă vânt, culege furtună”, a completat Marcel Ciolacu. 
 
El a mai spus că Daniel Florea se luptă la Primăria Sectorului 5 cu Cristian Băcanu care, ca secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a avizat tot felul de „trăznăi” de acte normative ale Executivului.
 
„Cu cine se luptă Daniel Florea? Cred că ştiţi şi dumneavoastră, ştiu şi eu. Anumite personaje foste politice, cu un trecut tumultuos, câteodată jenant sau incendiar şi cu un reprezentant al coaliţiei de dreapta, un hibrid produs, mi se pare acum e secretat de stat pe la Ministerul Justiţiei, nu am avut plăcerea să îl cunosc, nici nu mi-am căutat această plăcere. În schimb, ştiu din actele normative emise de Guvernul României ce trăznăi mai semnează din când în când. Mi-aduc aminte acea noapte cu 25 de ordonanţe. Am cerut desecretizarea acelei şedinţe de Guvern ca să vedem şi noi cine a avizat juridic acele ordonanţe. Mi-aduc aminte de altă lege, o aberaţie de lege înaintată Parlamentului, prin care drepturile şi libertăţile românilor erau încălcate, facultative şi culmea m-am uitat cine a avizat acel proiect de lege, l-a avizat. Era tocmai domnul Cristian Băcanu, contracandidatul tău Daniel. M-aş fi mirat ca actualul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu să fi semnat o asemenea aberaţie”, a conchis Ciolacu. 
 
La rândul său, Daniel Florea a spus că PSD, potrivit sondajelor, este pe un trend crescător, lucru care se datorează şi noii echipe de conducere a partidului. 
 

„PSD este deja într-o nouă etapă a devenirii sale, a dezvoltării sale, şi faptul că în acest moment în sondaje avem un trend crescător accentuat se datorează acestei noi echipe şi faptului că a ştiut să atragă în jurul său toate vocile şi minţile de referinţă din partid”, a precizat Florea. 

De asemenea, Gabriela Firea a vorbit despre faptele lui Daniel Florea la Sectorul 5, printre care se numără inaugurarea unei noi creşe.

„Pentru că sloganul lui Daniel (Florea – n.r.) este «fapte, nu vorbe», doar în câteva cuvinte în faţa dvs, vreau să vă spun câteva fapte de-ale noastre şi nu vorbe, tocmai pentru că avem împreună aceeaşi dorinţă de a avea rezultate pentru bucureşteni, de a vorbi mai puţin şi de a face mai mult în administraţie. Mă bucur că în aceste zile am reuşit să inaugurăm împreună o nouă creşă în Sectorul 5 al Capitalei şi foarte scurt timp mai inaugurăm una. Asta înseamnă că se poate. Noi venim în întâmpinarea familiilor din Sectorul 5 al Capitalei cu aceste creşte şi grădiniţe pe care le-am construit sau reamenajat în această perioadă de vară. Mă bucur că reuşim, deşi bugetul este redus, să ne achităm de obligaţiile faţă de cetăţenii Sectorului 5 care aplică la programele noastre sociale, la toate programele noastre de sănătate. Sub nicio formă nu vom renunţa la aceste proiecte pentru că ele sunt apreciate de către bucureşteni. Da, alegerea e simplă pe 27 septembrie – avem de ales între o echipă care va menţine în Bucureşti toate beneficiile de care se bucură bucureştenii – iată ce frumos, se bucură bucureştenii. Până la urmă acolo trebuie să ajungem cu toţii, să ne bucurăm de oraşul nostru, de a locui împreună, de a fi fericiţi că participăm la viaţa comunităţii”, a explicat primarul general al Capitalei.

Prim-vicepreşedintele PSD a adăugat că PNL vrea să scoată subvenţia la transportul public şi astfel biletul de autobuz va ajunge de la 1,3 lei la 6 lei, cât şi să elimine subvenţia la termoficare, lucru care ar tripla factura la întreţinere a bucureştenilor.

„În Bucureşti în acest moment există un mare risc. L-am discutat cu dl Daniel Florea, care a venit de multe ori la Primărie şi mi-a spus că oamenii sunt îngrijoraţi. Îngrijoraţi pentru că adversarii noştri politici vor să elimine subvenţia la transportul public în comun. Au şi anunţat acest lucru, nu se sfiesc să spună clar în emisiuni televizate. Există îngrijorări cu privire şi la faptul că adversarii noştri politici vor să taie subvenţia la termoficare. Asta înseamnă pe scurt că un bilet care acum costă 1,3 lei va ajunge la 6 lei pentru transportul public în comun, iar factura la întreţinere se va tripla. Asta e oferta adversarilor noştri. Cu ce venim noi? Venim cu investiţii în infrastructura mare a Capitalei şi s-a finalizat pasajul Sudului, Ciurel se inaugurează zilele următoare, Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu. De asemenea, investiţia în spitale. În fiecare an peste 60-70 milioane euro pentru clădiri noi, secţii noi, aparatură ultraperformantă. De asemenea, îmbunătăţirea condiţiilor pentru transportul public în comun. Doar în câţiva ani s-au cumpărat 400 de autobuze noi Euro 6, 300 de autobuze hibrid şi suntem în proceduri de licitaţie pentru 100 de autobuze electrice, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze”, a concluzionat Gabriela Firea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.