Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că evoluţia României din punct de vedere economic depinde în mare măsură de evoluţia economiei în celelalte state din Europa, în contextul războiului din Ucraina. Preşedintele Camerei Deputaţilor spune că România nu va înregistra creşterea economică estimată iniţial pentru acest an. Ciolacu susţine, în acelaşi timp, că ar fi posibilă o nouă creştere a pensiilor dacă măsurile pe care le va lua Guvernul vor avea "efectul scontat".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Nu vom avea o creştere economică, cât era estimată. (...) În jur de 2,2%-2,4% se va estima o creştere economică, cred, în România, reală. Foarte mult, din cauza războiului din Ucraina. Şi în Europa, cea mai afectată ţară înţeleg – şi o să se dea cât de curând publicităţii – cea mai afectată ţară o să fie Germania, care este motorul principal al Europei, acolo este miezul şi dacă Germania va intra într-o recesiune sau într-o criză economică, atunci ne va afecta”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3. 
 
Liderul PSD a vorbit şi despre evoluţia preţurilor, în acest context spunând: "Cam ce cumpăram cu 35 de lei, acum cheltuim cu 50 de lei, 50-52, cam aici am eu măsura când merg la cumpărături".
 
Potrivit acestuia, liberalizarea preţurilor în energie, iar după reglementarea acestui aspect războiul din Ucraina au afectat zona economică.
 
"S-a făcut o greşeală imensă cu liberalizarea preţurilor la energie. Nu că nu trebuia, poate trebuia de atunci gândit şi anticipat o eventuală criză în energie, nu s-a anticipat acest lucru şi am avut trei luni de zile în care nimeni nu-şi mai putea face calcule de producţie, cu cât să vândă. S-a intervenit, în sfârşit avem un preţ predictibil, clar, fiecare îşi poate face bugetul în acest moment în ceea ce priveşte cheltuielile cu energie. (...) Când lucrurile au început să se aşeze, a venit războiul din Ucraina”, a afirmat Ciolacu. 
 
Întrebat dacă este posibilă o nouă majorare a pensiilor până la finalul acestui an, liderul PSD a răspuns: "În cazul în care aceste măsuri pe care le va lua Guvernul vor avea efectul scontat, categoric da".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.