Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, despre proiectul de buget pe 2022, care va fi adoptat în şedinţa Executivului de luni, că el crede că nu vor fi modificări majore în acest proiect şi a precizat că, deşi în buget procentul pentru investiţii este mai mic de 7%, cum îşi asumase inţial coaliţia, anul acesta procentul care se va duce spre investiţii va depăşi şapte procente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ciolacu a arătat că nu ştie ca proiectul de buget să vină la Parlament fără avize. El nu a dorit să comenteze nici de ce bugetele serviciilor nu au fost avizate de CSAT, precizând că ”avem premier”. 

Despre faptul că în buget nu există acea prevedere privind alocarea a 7% din PIB pentru investiţii, Ciolacu a spus: ”Este o diferenţă mică. Ştiu că anul trecut am primis 5,9% la investiţii şi am închis cu 5,4. Anul acesta, sunt 6,74%, deci foarte aproape de 7%, şi după discuţiile avute şi cu ministrul Sorin Grindeanu şi cu Ministerul Finanţelor, veţi vedea că anul acesta vom depăşi 7%”. 

Liderul PSD a explicat că în buget contează execuţia şi nu propunerea. ”Anul trecut, ne-am propus ceva mult şi am făcut puţin. Oricum, de la 5,4 la 6,7 este o creştere consistentă, sperăm să închidem peste 7%”, a mai afirmat Ciolacu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.