Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, în cadrul întrevederii cu Gallina A. Vincelette, director regional al Băncii Mondiale pentru ţările din Uniunea Europeană, şi cu Anna Akhalkatsi, manager de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria, că Guvernul României se bazează pe sprijinul Băncii Mondiale pentru susţinerea proiectelor majore de investiţii şi pentru realizarea reformelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Dorim să avem în continuare susţinerea Băncii Mondiale pentru a avansa proiecte majore de investiţii, în special în domeniul infrastructurii”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern.
 
Şeful Executivului a adăugat că pentru România sunt, de asemenea, prioritare investiţiile în infrastructura feroviară care fac conexiunea cu Ucraina, atât pentru a putea susţine tranzitul cerealelor din ţara puternic afectată de război, cât şi pentru a participa la procesul de reconstrucţie.
 
De asemenea, premierul a solicitat Băncii Mondiale să acorde în continuare susţinere pentru finalizarea marilor reforme asumate de România prin PNRR, în special reforma pensiilor şi cea a salarizării bugetare. 
 
Delegaţia Băncii Mondiale a subliniat că la nivel instituţional există toată deschiderea pentru colaborarea cu autorităţile române în scopul avansării cât mai rapide a acestor reforme vitale pentru viitorul României, menţioneză sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.