Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) nici nu avea cum să funcţioneze cu patru procurori, iar de acum încolo va avea mai mulţi procurori, inclusiv pe lângă Curţile de Apel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Mult hulita secţie SIIJ nici nu avea cum să funcţioneze cu patru procurori.  Acum vor avea şi pe lângă Curţile de Apel, este proiectul de lege în transparenţă. (…) Vorbim de o secţie care analizează activitatea şi eventualele acte de corupţie ale magistraţilor. Am pus în programul de guvernare condiţia să aibă avizul CSM-ului, care mi se pare forul cel mai îndreptăţit. Şi judecători, şi procurori”, a afirmat Ciolacu, miercuri seară, la România Tv.
 
El a susţinut că prea mult timp au fost construite lucruri la emoţie sau care să avantajeze pe unii şi acum trebuie realizate lucruri normale. 
 
"Dacă dumneavoastră sunteţi procuror şi aveţi dosarul lui Ionescu care este om de afaceri sau parlamentar, dar aveţi şi dosarul magistratului care îl judecă pe Ionescu. Cum funcţioneză lucrurile astea? Dar dumneavoastră, for legislativ, doriţi să evitaţi o astfel de crăpătură a legii. Cred că am construit mult prea mult timp anumite lucruri îndreptate să avantajeze pe unii, alte lucruri făcute la emoţii, haideţi să intrăm într-o perioadă de normalitate, să construim lucruri normale”, a explicat liderul PSD.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, în 22 ianuarie, că preluarea competenţelor Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) va fi realizată de 42 de procurori, dintre care 12 vor fi în Bucureşti. Aceşti procurori vor fi desemnaţi de plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ a fost pus în dezbatere publică. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.