Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că România avea nevoie de stabilitate în momentul în care s-a format actuala coaliţie de guvernare şi că ”mai aveam puţin şi închideam această ţară”. Ciolacu a precizat că nu i-ar fi acceptat în Guvern pe Virgil Popescu şi pe Florin Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În momentul în care am decis atât eu şi colegii mei să facem această coaliţie, (...) România avea nevoie de stabilitate mai ales în contextul crizei regionale de securitate cu râzboiul din Ucraina. Vedem acuma şi cu situaţia din Orientul Mijlociu, cu o criză energetică unde s-au luat deciziile un pic cam târziu, din punctul meu de vedere şi superficial. Marea majoritate nu mai sunt în acest moment în Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV, vineri seară.

Întrebat dacă nu i-a vrut în Guvern sau a avut PNL eleganţa să îi retragă, Ciolacu a explicat că politica înseamnă şi negociere.

”Politica însemană şi negociere. Am negociat şi condiţii puse de ambele părţi. Important este că am găsit ce e mai bine pentru România. Vreţi să răspund punctual dacă aş mai fi acceptat ca domnul Popescu să mai fie în Guvern? Ştiţi foarte bine că nu. Sunt lucruri depăşite”, a spus Ciolacu.

Întrebat, de asemenea, dacă nici pe Florin Cîţu ca ministrul de Finanţe nu l-ar fi acceptat, Ciolacu a precizat că acesta ”ar fi dus ţara în pragul unui dezastru”.

”Doamne fereşte! Ar fi dus ţara în pragul unui dezastru. Mai aveam puţin şi închideam această ţară. Atâta timp cât a fost premier domnul Nicolae Ciucă şi acum de 5 luni de când sunt eu, căutăm să luăm soluţiile cele mai bune, comunicăm. Trebuie să existe discuţii (...) Cel mai rău  m-am supărat şi mă supăr în continuare, şi trebuie să găsim maturitatea politică, când facem şedinţe de coaliţie  şi se discută foarte multe şi unii dintre colegi înregistrează sau dau stenograme din timpul şedinţei sau iau anumite informaţii că urmează să se ia o decizie şi imediat o transmit presei şi încearcă astfel să aibă un avantaj politic. Nu pot să accept aşa ceva la acest nivel. Înţeleg că se foloseşte acest lucru, dar există un cerc restrând al coaliţiei unde trebuie să existe respect”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.